Pagina 1 van 1

Sagem box, iTunes thuisdelen

Geplaatst: 27 dec 2010, 14:39
door peterdb
Ik heb een vraag ivm thuisdelen via iTunes en de Sagem box van scarlet:

In iTunes is er een mogelijkheid om uw muziek te delen met 5 gebruikers op het netwerk door in te loggen met één account.

Ik heb hiervoor 3 PC's, 1 MS homeserver, en 2 laptops. Daarnaast heb ik ook de nieuwe Apple TV.

Wanneer ik wireless werk op mijn laptop dan kan ik de andere laptop terugvinden via thuisdelen maar niet de server die is ingeplugd op mijn sagem-box (die ook dient als wifi). andersom kan de Apple Tv enkel mijn homeserver vinden en niet mijn 2 laptops.

In het begin kon de Apple TV niks vinden maar door op de Sagembox bij "Access Control" een nieuwe 'rule' in te vullen kon hij mijn server terugvinden.

Nu vermoed ik dat er ergens nog moet ingesteld staan op de Sagembox dat hij TCP en UDP poorten moet doorlaten tussen vast en draadloos. maar waar?

iemand enig idee?

mvg
Peter

Re: Sagem box, iTunes thuisdelen

Geplaatst: 28 dec 2010, 10:36
door gd11_be
Beste,

Ik ben ook het zelfde probleem ! Het is mij ook nog niet gelukt met de Sagem modem. Vergelijkbaar verhaal hier. Mocht er iemand hiervoor een oplossing hebben, dan hoor ik het graag ! :P :P

Re: Sagem box, iTunes thuisdelen

Geplaatst: 06 aug 2011, 14:56
door pasron
Dit is een al iets oudere discussie, maar nog steeds zeer actueel.
Ik had net hetzelfde voor:
2 PCs verbonden met netwerkkabel zien elkaars bibliotheek. Dus iTunes en McAfee etc. instellingen zijn correct.
Maar de laptop, iPad en iPod Touch krijgen niets te zien. Ook de Remote app werkt niet.
Als ik de bibliotheek op de laptop deel, krijg ik die wel te zien op iPad en Touch (en met Remote app kan ik laptop bedienen!), maar niet op de bekabelde PCs.
Ik vond hier 1 discussie van iemand met een BGC sagem modem, met zelfde probleem: http://userbase.be/forum/viewtopic.php? ... es#p296758
Volgens littlebighuman.com zou dit verholpen zijn met een firmware update? http://www.littlebighuman.com/?p=600#multicast
Voor de rest vind ik er weinig van terug, maar had toch een zwaar vermoeden dat het de sagem modem is.

Ik heb dan mijn oude ADSL gateway (WRT54G) omgetoverd in een router met 3 overblijvende poorten en wireless, en daar alles op aangesloten.
En Bang, alles werkt onmiddellijk. Ik kan overal aan mijn bibliotheek, remote app werkt perfect, en ook air video server en andere apps die via bonjour communiceren werken nu als vanzelf.

Blijkbaar dus toch een probleem van de sagem 3464 modem!

Re: Sagem box, iTunes thuisdelen

Geplaatst: 06 aug 2011, 16:02
door gd11_be
Inderdaad, dit probleem is inderdaad een Sagem modem problem. het heeft te maken met het feit dat de SAGEM geen Bonjour berichten doorlaat tussen het wired & wireless gedeelte. Het gaat hier om Mulitcast DNS berichten die geblokeerd worden door de SAGEM firewall. En die je ook NIET met speciale forwarding kan opgelost krijgen.

Bij was ook de oplossing een nieuwe router (ik heb een CISCO E3000 gekozen) achter de SAGEM te zetten, en voila alles werkt perfect ! :-D :-D :-D