Pagina 1 van 1

Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 20:47
door CCfan
Goedenavond iedereen,

Sinds vandaag zijn wij klant bij belgacom - overgestapt van telenet. We hebben internet intense met tv en telefonie genomen. De technieker (om de lijn te herstellen) en de installateur zijn vandaag langs geweest hiervoor bij mijn ouders (waar ik als student zijnde nog bijwoon). Buiten het feit dat de installateur geen powerline adapters meer had voor onze 2 PC's zonder wifi is alles goed verlopen. Toch had ik nog enkele vraagjes:

1: over BTV=> Bij telenet konden we 2 programma's tegelijk opnemen, dit is vrij cruciaal omdat de shows en films die mijn zus/moeder kijken allemaal in primetime vallen. Ik had gelezen dat dit (via de servers van Belgacom) mogelijk zou moeten zijn. Is dit zo? Anders zullen we hiervoor moeten gebruik maken van de 14 dagen opzeg vrees ik, aangezien mijn zus haar wil nogal zeer goed kan doordrijven en dit voor haar absoluut niet door de beugel zou kunnen.

2: over hardware => we hebben dus nog 2 PL-adapters nodig, hiervoor gaan we morgen naar een belgacomwinkel. Heeft iemand hier toevallig enig idee welke snelheid deze adapters hebben? 85 of 200 mbps? Ook hebben we blijkbaar niet de nieuwe decoders gekregen, zouden we deze gewoon kunnen inruilen tegen de nieuwe, of moeten we hiervoor de klantendienst opbellen?

Bedankt voor jullie aandacht/antwoorden,

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 20:57
door q-tec
kan je eens je resultaat van speedtest.net posten?

heb je een bbox of bbox2?
heb je hdtv?

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 20:59
door Goztow
Weet je op welke techniek je aangesloten bent? Een speedtest (speedtest.net) kan verhelderend zijn. Belgacom is de 2 opnames tegelijk aan het invoeren. Hier, in zone 02 is het al OK. Hier meer info

Die PLC's zijn 200 Mbps, dacht ik, maar wat je daar werkelijk over haalt, hangt ook af van je elektriciteitsnet. Misschien kan je een foto trekken van je decoder?

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 20:59
door sbghannibal
1. normaal wel hangt wel hangt van jouw situatie af of je singel of duo stream aan kan. kan je duo stream aan dan kan je perfect 2 opnames op 1 decoder

2. belgacom is geen fan om die te gebruiken voor computers plus ze zijn nog al prijzig. normaal kan je best 2 stickies van 35€ nemen in plaats van 1 devolo duo set plus en singel want dat komt neer op 125€ en wireless zou je 70 euro kosten

3. normaal zijn die 200mbps maar of je dat effectief haalt is afhankelijk van wat er allemaal is aangesloten op je elektriciteit netwerk en je elektriciteit netwerk zelf

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 22:25
door quistnix
Goztow schreef:Hier, in zone 02 is het al OK. Hier meer info
Volgens mij is er in gans Vlaanderen (Area 1 en 2) én Brussel (Area 3) reeds NPVR voorhanden. De laatste updates zijn er in Wallonië (Area 4 en 5).

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 10 dec 2010, 23:40
door CCfan
Qua snelheid halen we +- 22mbps (volgens speedtest), dit was met de tv aan op hetzelfde moment. Voor de plc => ik heb op het bovenste verdiep nog 3 computers staan, waarvan een macbook pro, een desktop (zonder wifi) en een zelfbouw servertje (ook zonder wifi), alledrie aangesloten op een gigabit router. Een verdiep lager staat ook de pc van mijn zus die geen wifi-adapter heeft. We zouden dus 3 wifi-adapters nodig hebben ipv slecht 2 powerline stekkers, en de opstelling van de router als gigabit-verbinding tussen de 3 pc's zou dan (bij wifi) ook moeilijker zijn.

Ik heb ook nog wat rondgekeken op het internet; ik kan het nu niet uitproberen, maar zou het kunnen dat de 2e opname niet werkte omdat we voor ervoor kozen het hele seizoen op te nemen?

En wat denken jullie over de decoder? Zouden we die gewoon kunnen switchen in een BGC-center of moeten we dat met de klantendienst regelen?

Bedankt voor jullie reacties,

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 11 dec 2010, 15:59
door sbghannibal
persoonlijk zou ik nog even wachten want er komt binnen kort en nieuwe afstands bediening aan dan heb je die ook in eens in de nieuwe versie. en op zich zou het mss wel moeten lukken maar dan zal je wrs eerst via de klanten dienst en nummertje moeten bekomen. maar dat kan ook sterk afhangen van de winkel waar je probeert (zou allemaal zelfde moeten zijn maar ja thats life).

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 11 dec 2010, 16:38
door CCfan
Vandaag zijn we naar de winkel geweest voor de plc's, het zijn dus 200 mbps (en betere kwaliteit dan die die telenet hier indertijd had geïnstalleerd). Blijkbaar hadden ze bij ons favourite geactiveerd, en niet intense (door een wat slordige aanduiding op het contract), dat verklaarde meteen ook de "lage" (=> 22 mbps met tv) snelheid.

De decoder konden we niet omruilen omdat er geen meer waren (ze zijn blijkbaar populair), maar de winkelbediende vertelde ons wel dat we gewoon even moesten bellen om te horen of er nog waren en dan mochten we gewoon binnenspringen met de oude om deze om te ruilen.

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 11 dec 2010, 17:38
door zaiko2000
kijk hier :
Voor de zenders in de onderstaande lijst kunt u een programma bekijken en tegelijk tot 2 andere programma’s opnemen (behalve serie-opname). Deze opnames worden 30 dagen bewaard.
één – Ketnet/Canvas – VTM – 2BE – VT4 – VijfTV – Vitaya – Cartoon Network – één+ - Ketnet/Canvas+ - La Une – La Deux – RTL-TVI – TF1 – France 2 - AB3

Wenst u een opname onbeperkt te bewaren, ga dan naar de vraag: Wanneer worden mijn opnames 30 dagen bewaard en hoe kan ik de beschikbaarheid van mijn opname wijzigen van 30 dagen naar onbeperkt?In sommige gevallen kunt u uw mogelijkheden om tegelijk een programma te bekijken en een ander op te nemen verbeteren door via het hoofdmenu, Instellingen, Systeeminstellingen, de HD-status af te zetten.

Re: Nieuwe klant - enkele vragen

Geplaatst: 12 dec 2010, 10:17
door sbghannibal
en tegen half januari is die lijst weer als achter haalt want dan zouden het er 25 moeten worden :p