Pagina 1 van 1

Nieuwe modem/router EDPNET (+ telefonie!)

Geplaatst: 27 sep 2010, 13:08
door superman
Na 3 jaar heeft mijn modem de geest gegeven en nu ben ik op dus op zoek naar een nieuwe. Nu heeft EDPNET tegenwoordog telefonie in de aanbieding à 10 €/maand (Discovery Line van BGC kan dan buitengekieperd worden, zotte winst van 0.25 €/maand).

Wat voor een toestel heb ik dan nodig (modem + router + telefoon om VOIP te bellen)? Iemand suggesties? Siemens Gigaset?

Mersi

john

Re: Nieuwe modem/router EDPNET (+ telefonie!)

Geplaatst: 27 sep 2010, 20:06
door Jack Daniels
Ieder zijn meug, maar ik heb ooit raw copper gehad, dus geen vaste Belgacom telefoonlijn. Ben er na een tijdje van af gestapt en heb nu weer gewoon een discovery lijn. Vind ik veel handiger zo. Wat anderen hier voor mij ook al gesuggereerd hebben is om telefonie en internet aansluiting niet bij één en het zelfde bedrijf te nemen. Als je provider er om een of andere reden uit ligt, heb je meteen geen telefoon meer. Ik heb nu dus weer disco lijn van Belgacom i.c.m. een ADSL abo bij EDPnet. Voor wat VoIP betreft gebruik ik een Fritzbox 7170 modem, her en der te koop. Er zijn hier wel een paar Fritzbox bezitters terug te vinden op het forum en blijkbaar zijn die allemaal unaniem in hun waarde-oordeel over een Fritzbox, nl. dat dit zowat de beste ADSL/VDSL, VoIP, router, wifi... spullen zijn die er te koop zijn. Als ik mij niet vergis heeft mijn toestel ca. 160 euro gekost. Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn hun investering dubbel en dik waard. Zo ook hun helpdesk mocht je ooit problemen ondervinden. Op mijn Fritzbox is een regulier DECT telefoontoestel aangesloten, eentje van ca. 75 euro bij Lidl met 1 basisstation en 1 extra draadloos station. Het is een "Cocoon 1050". Op deze link vind je meer info:
http://www.ucom.be/products-cont.asp?products=cordl

Re: Nieuwe modem/router EDPNET (+ telefonie!)

Geplaatst: 29 sep 2010, 17:37
door Devilzown
superman schreef:Na 3 jaar heeft mijn modem de geest gegeven en nu ben ik op dus op zoek naar een nieuwe. Nu heeft EDPNET tegenwoordog telefonie in de aanbieding à 10 €/maand (Discovery Line van BGC kan dan buitengekieperd worden, zotte winst van 0.25 €/maand).

Wat voor een toestel heb ik dan nodig (modem + router + telefoon om VOIP te bellen)? Iemand suggesties? Siemens Gigaset?

Mersi

john
Ik kan verkeerd zijn, maar ik dacht dat je dan een Sagem modem kreeg van EDPNET.

Re: Nieuwe modem/router EDPNET (+ telefonie!)

Geplaatst: 30 sep 2010, 15:11
door superman
Mijn Discovery Line gebruik ik eigenlijk nooit om zelf te bellen of om op gebeld te worden, dus geen probleem om alles bij eenzelfde provider te nemen.

Dat van die SAGEM modem was slechts een tijdelijk aanbod.

Als ik van EDPNET een Zyxel 2602R3-modem koop + een Gigaset C470 IP telefoon, dan ben ik toch hardwarematig gesteld neem ik aan?

john

Re: Nieuwe modem/router EDPNET (+ telefonie!)

Geplaatst: 30 sep 2010, 16:14
door Jack Daniels
Inderdaad geen enkel probleem om alles bij dezelfde provider te nemen. Maar zoals ik al schreef (en vele anderen voor mij): geen internet = geen telefoon als je alles bij één en dezelfde provider onderbrengt. Als je een disco lijn hebt, dan kan je toch je telefoon blijven gebruiken mocht je eens geen internet hebben.
En dan nog iets: als je toch niet belt of opgebeld wordt (via je disco lijn), waarom zou je dan uberhaupt telefonie bij EDPnet nemen (en ervoor betalen) als je het toch niet gebruikt?