Pagina 1 van 1

blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 20 sep 2010, 12:48
door TylerDurden
Weet er iemand of de Belgacom poort blokkages (25, 80, ...) ook op de Dommel speedconnect aansluitingen zijn doorgevoerd?

Ik ben namelijk geïnteresseerd om van cityconnect te upgraden naar speedconnect, maar wens wel mijn applicaties die ik thuis draai bereikbaar te houden op de standaard poorten.

Re: blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 20 sep 2010, 13:51
door rpr
Dommel blokkeert geen poorten.

Re: blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 20 sep 2010, 15:21
door Stormlord
de vraag is dan vooral: hoe zet ik ze open op die crappy BBOX2/Sagem 3464 ;) Ik heb ook al zitten zoeken, zuiver met portforwarding lijkt het alvast niet te werken en ik lees her en der dat er bugs zitten in de firmware die roet in het eten gooien? oplossing is misschien met een gewone ethernet router er achter en de PPPOE sessie vanuit die router te starten + het toestel in bridge mode te zetten DHCP/NAT gedeelte uit te schakelen ...

Re: blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 20 sep 2010, 16:32
door Morb
port forwarding werkt wel degelijk op de BBOX2. (heb thuis 443 naar 22 geforward.)
Zit nu op men werk maar kan het niet checken, dacht dat het iets met Home server of lan server had te maken.

edit: lan servers is het

Re: blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 21 sep 2010, 09:06
door Stormlord
Wel, ik heb het tot op heden niet aan de praat gekregen via portforwardi,g - zelfs met de firewall uit ... ook niet met de server in DMZ ... Volgens de firewall rules in win 2008 staan de serverpoorten ook niet blocked ... (dit voor verschillende services www,pop3,imap,smtp... heb ook smtp en www al laten listenen op hoge poorten, no diff - dus het moet ergens iets met die modem te maken hebben - is een sagem 3464). www werkte alvast wel op het intern IP. Volgens een aantal van de portblocking test sites staan die poorten ook gewoon nog potdicht. Mss. zie ik iets over het hoofd?

Re: blokkage poorten op speedconnect?

Geplaatst: 21 sep 2010, 09:26
door rpr
Beste wat je kan doen is er een router achter zetten met dd-wrt of andere uitgebreide router die een pppoe verbinding maakt. Je hebt meer vrijheid en je bent van de s**** settings vanaf.