Pagina 1 van 1

Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 15 maa 2010, 23:39
door Lord Utopia
Het delen van bestanden waar auteursrecht op rust, is volgens een Spaanse rechter legaal en valt binnen de grenzen van de Spaanse wetten.Daarmee is het downloaden van bestanden volledig legaal in het land van de zon, zee en vakantie.

Volgens de Spaanse magistraat zijn niet enkel sites met hyperlinks naar content waar auteursrechten op rusten volledig legaal, maar is ook het gebruik van torrents om deze bestanden te downloaden legaal. Websites waar tv-series ("illegaal") worden gehost zijn eveneens binnen de grenzen van de Spaanse wetten. Voorwaarde aan dit alles: zolang het voor non-profit redenen zijn en er wordt geen omzet gegenereerd met het aanbieden van deze content, blijft het legaal.

Terwijl in Frankrijk de three-strikes-regel van kracht is, in Nederland stemmen opgaan om het downloaden van content als muziek en films waar auteursrecht op rust strafbaar te maken, alsook de oproep van de Amerikaanse president Obama om het auteursrecht met alles wat ze hebben te beschermen, lijkt Spanje een koers stroom opwaarts te varen.

UB Frontpage

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 00:36
door quistnix
Mja, is misschien een rechter die zelf graag het een en ander via p2p bekomt. Ik bedoel, het is tenslotte maar één rechter. Hoe dikwijls wordt er niet in beroep gegaan. Hoe dikwijls wordt een rechterlijke uitspraak achteraf niet teniet gedaan ? Ik wil hier absoluut geen polemiek over starten en ben zeer benieuwd naar het vervolg die er - volgens mij - zeer zeker komt.

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 08:45
door ophidian
Ik vermoed dat het eerste dat ze in Spanje zullen doen nu, het aanpassen van de wet zal zijn.

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 11:09
door fastman
Zoals het hoort dus meer.

Kijk, ik neem iets op met mijn videorecorder en geef de cassette aan mijn schoonbroer.

So what? Dit is een normaal gebruik.

Maar de platenmaatschappijen willen natuurlijk zoveel mogelijk geld: elke keer je kijkt naar iets moet je betalen, dat is hun droom !!
Met mijn telenet digicorder kan ik al geen opnames meer uitwisselen...

Maar innovatie wordt niet tegengehouden als mensen dit doen. Enkel als er op commerciële grootte kopijen verkocht worden, brengt dat aantoonbare schade.

De regeringen moeten gewoon hun volk beter beschermen. Hoe onlogisch en volkomen onbegrijpelijk is het als SABAM geld wil van kleuters die in de kleuterklas liedjes zingen?? :bang: :banana: :banana: Zo ver is de macht van deze bedrijven gekomen. Het wordt tijd dat onze regering hun burgers dient en die macht inperkt.

En filmmaatschappijen verdienen meer dan genoeg geld. Eerst verkopen ze de film aan cinema's, waar jij naar kijkt en betaalt. Dan aan TV, die jij bekijkt, en waar je voor betaalt. Dan koop jij de videocassette, later koop je de DVD en nog later koop je de blu-ray.
Je betaalt dus voor hetzelfde 5 keer... Hetzelfde met muziek. Elke keer je het op de radio hoort, worden zij betaald. Zo'n model is natuurlijk gunstig voor hen, maar niet logisch. Op de radio een liedje afspelen = gratis reclame voor hen. Maar ze vangen er nog eens geld voor ook.

Er moet een evenwicht komen, en iets delen in huishoudelijke kring (en misschien wel gewoon met je buren op internet) lijkt me niet zo ver gezocht als je ziet welke extreme voordelen de maatschappijen nu hebben?

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 11:29
door skynetbbs
spijtig genoeg gaat dmv vpn naar ne vpnserver in spanje ik niet vrijuitgaan zeker? kijkend naar het recente vonnis van eg Ryanair :-)

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 11:31
door Goztow
Vrijuit gaan niet, maar probeer maar eens opgespoord te worden ;).

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 11:55
door Joe de Mannen
is dat niet iets heel moeilijk: proberen opgespoord te worden ? :beerchug:

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 16 maa 2010, 18:43
door devilkin
Source?

Re: Filesharing in Spanje voortaan legaal

Geplaatst: 22 maa 2010, 20:37
door ubremoved_539
fastman schreef:Zoals het hoort dus meer.
Vind ik niet...
fastman schreef:Kijk, ik neem iets op met mijn videorecorder en geef de cassette aan mijn schoonbroer. So what? Dit is een normaal gebruik.
Het probleem is dat dankzij internet het niet beperkt blijft tot je schoonbroer, en vooral de geografisch beperkte verspreiding. Iets dat gisteren in de US op TV was, heb jij vandaag al gezien, en ik denk niet dat dat normaal gebruik is.
fastman schreef:Enkel als er op commerciële grootte kopijen verkocht worden, brengt dat aantoonbare schade.
Denk je dat er geen aantoonbare schade is als op een school slechts één iemand de nieuweste K3 koopt en de rest van de kinderen deze copieerd, of denk je nu echt dat ze het anders niet zouden kopen ? Dat de aantoonbare schade vel overdreven wordt is één ding, maar zeker niet onbestaande.
fastman schreef:Eerst verkopen ze de film aan cinema's, waar jij naar kijkt en betaalt. Dan aan TV, die jij bekijkt, en waar je voor betaalt. Dan koop jij de videocassette, later koop je de DVD en nog later koop je de blu-ray. Je betaalt dus voor hetzelfde 5 keer... Hetzelfde met muziek.
Maar niet iedereen gaat naar de film... al ben ik akkoord dat er iets fout is met meerdere keren betalen voor hetzelfde.