Pagina 1 van 1

Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 25 dec 2009, 13:24
door KK
Eerst en vooral wil ik iedereen een prettige Kerst wensen :beerchug:

En dan nu mijn vraag:
Weet er iemand of er toestellen bestaan die het signaal van de kabel voor radio (géén TV dus) draadloos kunnen doorsturen? Voor TV signalen heb ik al zo'n dingen gevonden, maar niet voor radio.

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 25 dec 2009, 14:48
door seagull
Ik heb vroeger nog zo'n transmitter gebruikt, maar alleen voor TV.
Volgens mij kan die evengoed radiosignalen van de kabel doorsturen.

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 26 dec 2009, 19:29
door ubremoved_539
KK schreef:Weet er iemand of er toestellen bestaan die het signaal van de kabel voor radio (géén TV dus) draadloos kunnen doorsturen?
Ja, oa. voor iPods of andere MP3 spelers te kunnen gebruiken op je autoradio.

Zijn dus mini-FM zendertjes met een beperkt vermogen (maar nog altijd illegaal denk ik)... ga je dus niet heel ver mee geraken.

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 26 dec 2009, 22:21
door philippe_d
KK schreef: Weet er iemand of er toestellen bestaan die het signaal van de kabel voor radio (géén TV dus) draadloos kunnen doorsturen? Voor TV signalen heb ik al zo'n dingen gevonden, maar niet voor radio.
Wat bedoel je precies met "het signaal van de kabel voor radio" ??
Bedoel je gewoon een "audiosignaal" (vanaf je radiotuner of vanaf je digibox) draadloos doorsturen naar een ander audio apparaat (vb versterker die op een andere plaats staat) ?
Als dat je vraag is, dan bestaan zulke toestellen inderdaad. Gebruik hiervoor gewoon zo'n zendertje die tegelijk audio en video kan doorsturen, waarbij je het video gedeelte gewoon niet gebruikt (alléén de witte en rode cinch aansluiten, en de gele niet gebruiken) ...
Philippe.

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 26 dec 2009, 22:45
door ubremoved_539
r2504 schreef:Ja, oa. voor iPods of andere MP3 spelers te kunnen gebruiken op je autoradio.
Dit is trouwens een voorbeeld... zonder de intentie enieg reclame te maken.
philippe.deleye schreef:Gebruik hiervoor gewoon zo'n zendertje die tegelijk audio en video kan doorsturen, waarbij je het video gedeelte gewoon niet gebruikt
Welke in de WIFI band werken en vaak storingen krijgen en veroorzaken (om nogmaals te vermelden dat de dingen illegaal zijn).

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 27 dec 2009, 00:11
door KK
philippe.deleye schreef:Wat bedoel je precies met "het signaal van de kabel voor radio" ??
De bedoeling is om een radiotoestel op de kabeldistributie aangesloten te krijgen op een plaats waar er geen coax naartoe gelegd kan worden (kabel zou teveel in het zicht liggen).

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 27 dec 2009, 09:50
door Joe de Mannen
Als je een FM ontvanger hebt, verandert die ontvanger niet als je er kabel of een antenne op aansluit. Dus is het signaal hetzelfde. Wat je dus nodig hebt is een HF versterker met bijhorende antenne. Ik vrees dat dit niet makkelijk te vinden is, tenzij in bouwpakket. De genoemde FM zendertjes voor MP3's zijn onvoldoende sterk, ze zijn gemaakt voor de auto, pakweg 2meter dus.

J.

Re: Radiosignaal van de kabel draadloos doorsturen

Geplaatst: 27 dec 2009, 14:43
door ubremoved_539
KK schreef:De bedoeling is om een radiotoestel op de kabeldistributie aangesloten te krijgen op een plaats waar er geen coax naartoe gelegd kan worden (kabel zou teveel in het zicht liggen).
Weet dan wel dat zo'n draadloze oplossing slechts één zender doorgeeft... en je dus bij de bron nog een ontvanger nodig hebt om het gewenste radiostation te selecteren.

Als het echt voor louter radio is (kwaliteit is dan minder belangrijk), zou ik misschien eens kijken naar zeer dunne coax die je misschien wel beter kan wegwerken.