Pagina 1 van 1

account probleem..

Geplaatst: 18 jan 2004, 22:43
door MeMeNtO
Ik heb thuis de Xp home edition versie op mijn pc staan met 4 gebruikers op. Pa, ma, broer & ik, ik ben de administrator. We werken met paswoorden.

Als ik mijn pc opstart kan ik niet direct op mijn account gaan maar moet ik eerst op mijn ma de hare gaan, en dan afmelden kiezen. Dan pas kan ik op de mijne. Als ik eerst op de mijne probeer te gaan en ik voer mijn paswoord in is het zogezegd het juiste niet..

Weet soms iemand hoe ik dit oplos?

Geplaatst: 18 jan 2004, 23:19
door meon
Laat me raden: bij het aanmelden bestaat jouw wachtwoord uit tekens die verschillen op een azerty en een qwerty toetsenbord.

Met andere woorden, bij het aanmelden moet je je wachtwoord in het qwerty typen.

Hoe dat vermijden:
Ga naar het register, blader daar naar:
HKEY_USERS\.DEFAULT\Keyboard Layout\Preload
Daar zie je een aantal keys staan, waarvan je er eigenlijk maar eentje nodig hebt, zijnde die met waarde 813 (dat is Belgisch Punt Azerty). Verwijder de overige maar, en maak dat die met 813 de naam 1 krijgt.

Normaal is die wijziging direct, maar een herstarten kan geen kwaad.

Geplaatst: 18 jan 2004, 23:47
door MeMeNtO
En hoe geraak ik aan mijn register?

Geplaatst: 18 jan 2004, 23:49
door Sensei Zeon
regedit in start/run tippen

hier voorzichtig met zijn, niets te veel verwijderen of je kan in de problemen komen!

Geplaatst: 18 jan 2004, 23:54
door MeMeNtO
Er staat geen 813 in mijn register

http://users.skynet.be/f***/ ... gister.doc

dit staat er allemaal in..

Geplaatst: 19 jan 2004, 00:11
door meon
Ik ga er toch van uit dat ge een gewoon Azerty-toetsenbord hebt eh?

Vervang dan die 413 maar door 813 en verwijder de rest ;)

Geplaatst: 19 jan 2004, 13:09
door MeMeNtO
Thx meon. Het werkt!

Maar nu zit ik met een ander probleem:

ik heb norton antivirus en als ik mij aanmeld op mijn account start norton disabled op en kan ik niet op internet. Ik moet dan mij afmelden en dan opnieuw aanmelden en dan gaat ie wel :?

Geplaatst: 20 jan 2004, 13:11
door jan28
tip die ik ergens gelezen heb, ik dacht toch via dit forum.
gebruik niet de Administrator account om te werken, maak een account aan met alle bevoegdheden. Hernoem zelfs je administrator in iets anders. Het zou ook de toegang naar je PC iets veiliger maken omdat er blijkbaar progs zijn die zoeken naar 'administrator' accounts omdat die alles kunnen verandeen aan je PC. Naar "administrator" ga je wel rechtstreeks als je in veilige modus opstart.

ik heb dat eeens ergens gelezen, bij Tips voor een veiliger XP, maar kan niet terug vinden waar.

Geplaatst: 21 jan 2004, 01:14
door C-Phest
jan28 schreef:tip die ik ergens gelezen heb, ik dacht toch via dit forum.
gebruik niet de Administrator account om te werken, maak een account aan met alle bevoegdheden. Hernoem zelfs je administrator in iets anders.


Inderdaad. Je kan zelfs best verder gaan:

De originele administrator account hernoemen naar iets dat niet zo overduidelijk een administrator account is. Je stelt hier ook een moeilijk paswoord voor in (hoe groter de variatie in letters/cijfers/leestekens hoe kleiner de kans dat een gemiddelde gebruiker met slechte bedoelingen de account naam vindt - let wel dat je het nog kan intypen in je paswoord prompt he ;))

Reden: de lokale administrator account heeft zo goed als alle rechten op je systeem.

Daarna maak je een nieuwe gebruiker aan met naam 'administrator'. Die gebruiker ontneem je alle rechten (dus zelfs uit de groep Gebruikers/Users smijten), je verzint er een lang paswoord voor (maakt niet uit wat, je moet het niet onthouden :)), je stelt in dat het paswoord nooit vervalt, dat de gebruiker het paswoord niet kan veranderen, en tenslotte blokkeer je die account (disable in't engels, weet niet hoe dat in't nederlands vertaald is in Wintendo ;))

Zo leid je de aandacht af van de eigenlijke administrator account. Stel dat ze dit paswoord toch zouden vinden (terwijl dit heel moeilijk is omdat die geblokkeerd is) dan zijn ze er dus uiteraard niks mee juist omdat de account geblokkeerd is.

Tenslotte maak je nog een gebruikersnaam voor jezelf aan (jan neem ik aan) en die voeg je toe aan de administrators/beheerders groep.
Hiermee werk je dan effectief. De local administrator account gebruik je in principe daarna nooit meer, tenzij je eens iets moet rechtzetten en je eigen account is om zeep geraakt of zo.

Hopelijk kan je een beetje aan de uitleg uit :) Lijkt misschien allemaal een beetje paranoïde en overbodig maar het is een kleine moeite die je veel ongemak kan uitsparen.

Geplaatst: 21 jan 2004, 10:35
door ubremoved_539
C-Phest schreef:Lijkt misschien allemaal een beetje paranoïde en overbodig maar het is een kleine moeite die je veel ongemak kan uitsparen.


Da's inderdaad paranoide, en virussen draaien meestal toch onder je eigen account... welke je administrator privileges hebt gegeven, maw. je bent geen stap vooruit.

Geplaatst: 21 jan 2004, 10:42
door MeMeNtO
Heb WinAceUtilities es gebruikt om men pc op te kuisen en heb zo een 500 mb nutteloze crap verwijdert. Nu draait alles weer naar behoren!