Pagina 1 van 1

BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 15 maa 2009, 17:27
door Thombose2
Hoi...
Ik heb hier thuis een BBox 2 met VDSL2 en BGC Tv....we syncen tegen 20 mbps zoals normaal, maar als ik een speedtest doe, dan hala ik met decoder aan slechts 6 mbit en zonder 7....Ik weet dat ik noooit 20 ga halen, maar ik had toch wel verwacht rond de 12 te zitten..Mijn downstream training margin is 15,4 dB...mijn noise margin kan ik hier niet vinden, noch in het cp noch via te telnetten naar de Bbox (iets wat mijn mijn speedtouch wel veel beter gaat)....iemand enig idee als oplossing?

Ten 2de, een vraag die ik al heb gesteld...ik wil een mac adres aan een vast ip koppelen ivm met port forwarding voor een vpn van mijn moeder...ik heb vanalles besloten, ook het bgc admin paswoord voor de modem zodat ik in admin modus kon telnetten, maar daar vond ik evenmin wat ik zocht. Na gebeld te hebben met de helpdesk, leek het of ze nog nooit van een vpn haddne gehoord en wisten ze me enkel te zeggen dat ze de support die ik vroegen niet konden ondersteuenen (???? wtf? :D) en dat de BBox gericht was op de gewone gebruiker en dus niet alles kon wat ik verwachtte....

iemand die hierover iets weet?

Cheerz,
Tom

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 15 maa 2009, 17:33
door gm123
Hey , de reden waarom je niet de volle 12mbit haalt is wrs omdat je te ver van de centrale zit. Bel eens naar belgacom om te vragen hoe ver je zit.
En idd, een ip adres koppelen aan een mac adres gaat niet in de bbox2 , ik mag al van geluk spreken dat er een dmz inzit.

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 15 maa 2009, 18:05
door Vieten
De snelheid hangt ook af van je internet abonnement.
Zelf heb ik 'internet go' op vdsl2, sync op 20Mb en haal bijna 12Mb/s download op speedtest.net.

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 29 maa 2009, 18:20
door Thombose2
mja, ik hado ok adslGo hier thuis voor ze met hun BBox2 brol afkwamen, zucht...verder heb ik op ons moeder haar computer voortdurend disconnects, en op deze pc hier niet. Enige verschil is dat ik op haar pc een vast ip adres heb ingesteld om naar te connecten zodat ze telkens connect naar het ip waarop de porten zijn geforward...

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 29 maa 2009, 19:10
door Vieten
Met dat vpn gebeuren kan ik je niet helpen, maar als de ene pc goed werkt en de andere niet lijkt het me eerder een probleem met die pc of een instelling daarop dan met de vdsl2-lijn of modem.

Als de snelheid niet goed is is er allicht een probleem in je binneninstallatie want vdsl2 wordt niet verkocht onder 16.5Mb/s en een internet go krijgt dan 12Mb voor internet.

De pc's hier staan trouwens ook op een vast ip-adres en de dhcp uitgezet in de modem, geen enkel probleem daarmee, maar vpn gebruik ik dus niet.

De pc waar je de disconnects op hebt, is die draadloos verbonden?

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 29 maa 2009, 21:13
door Benbits
wat staat er bij VDSL statistics in de bbox 2?
volgens mij staat gij op een repair profiel van 9 mbit.

b.

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 02 apr 2009, 19:04
door Devilzown
Die gaat indd waarschijnlijk op een repairprofiel staan.

Beschrijf uw binnenbekabeling is. (vanaf uw intro tot aan de computer + alle eventuele telefoonaansluitingen)

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 12 apr 2009, 17:26
door Thombose2
Afbeelding

Sync ook tegen 20bmbps nu, dus het lijkt in orde te zijn ;)
Alvast thanx...btw, hoe kom jij aan zo'n snelheid?
Enkel aan de KUL bij ons haal ik meer (92mbps), maar als dat je thuislijn is...lekker :p

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 12 apr 2009, 19:52
door Benbits
ongetemde vdsl2 kracht met alle frequentie banden open....dit werkt alleen als er geen adsl in de buurt zit.
u moet weten dat belgacom niet alle frequentie banden gebruikt van vdsl2. het signaal is zo sterk afgezwakt om geen storingen te veroorzaken op de adsl lijnen. als ge bij de bron zit...ga da wa gemakkelijker.

b.

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 12 apr 2009, 21:17
door qless
Benbits schreef:ongetemde vdsl2 kracht met alle frequentie banden open....dit werkt alleen als er geen adsl in de buurt zit.
u moet weten dat belgacom niet alle frequentie banden gebruikt van vdsl2. het signaal is zo sterk afgezwakt om geen storingen te veroorzaken op de adsl lijnen. als ge bij de bron zit...ga da wa gemakkelijker.

b.
80 is netjes ja, hoever van de ROP? en waarom zo'n lage up?

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 12 apr 2009, 21:51
door Benbits
700 m van de bron op 1mm kabel. upload staat zo in profiel als test doeleind. wordt binnenkort terug gewoon gezet. snelheid intresseerd mee feitelijk niks. Tis hoeveel dat ge mag binnenhalen....daar verschil ik wel mee mijn gedachten mee mijn werkgever...
B.

Re: BBox2, VDSL2 -> snelheid

Geplaatst: 13 apr 2009, 04:07
door ulixes
Ik heb sinds kort ADSL Go zonder BGC TV op VDSL2 en zit ook met een paar vragen.

Ten eerste: hoe zit het met deze lijnwaarden:

Afbeelding
Afbeelding
Vanwaar het verschil tussen de downstream line rate onder "status" (25008kbps) en onder "vdsl statistics" (20048kbps) + idem voor upstream line rate...

De reden waarom ik het vraag: hoewel de lijn stabiel is, schommelt de snelheid soms wel :? ?

Op speedtest.net haal ik volgende resultaten
Afbeelding
Vooral met de upload is er iets raars aan de hand. Gedurende de test piekt die een hele tijd ver boven de 1Mbit, om dan op het einde terug te vallen tot een stuk onder 1Mbit. Is hier een verklaring voor? Verder haal ik op speedtest.net nogal wisselende resultaten. De ene keer 10Mbit download, de andere keer amper 6Mbit - ongeacht of de test gebeurt via lankabel of wireless. En ja ik maak de cache van m'n browser regelmatig leeg.

Op speed.io haal ik wel vaker hetzelfde resultaat:
Afbeelding

Vervolgens eens geprobeerd een ubuntu-iso te downloaden vanop een mirror in Mannheim, en daarbij haalde ik een constante snelheid van 1,31MB/s. Als ik een bestand van ongeveer 20MB upload naar users.skynet.be haal ik iets meer dan 100kB/s. De reƫle waarden lijken me dus meestal wel ok, maar waarom haperen de hierboven getoonde speedtests?