Pagina 1 van 1

Een aantal vragen.

Geplaatst: 02 jan 2009, 12:22
door AcidBaron
Ben van plan binnekort over te schakelen van Dommel naar Telenet voor de reden dat adsl not steeds niet stabiel is hier na een aantal jaren en nog nooit een update heeft gehad (nog steeds oude VDSL) zo erg zelfs dat ze bij belgacom geen digitale tv meer wilde aansmeren en sinds deze week het helemaal niet meer te doen is dus kabel is de enige oplossing tot ik verhuis of hun netwerken 'ooit' eens upgraden naar iets van deze eeuw..

Ik vraag me de volgende dingen af.

Welke Router (draadloze) krijg je nu van telenet gratis?
Kan ik inloggen op deze router om waardes te bekijken en mss zelfs dingen veranderen zoals type beveiliging?
Zal ik na een jaar daar plotseling huur op moeten gaan betalen? (wss niet maar ge weet nooit)
blijft die router eeuwige eigendom van telenet?
Wat voor routers heb je nodig voor kabel internet of zijn dat gewoon dezelfde types?

Ik lees dat er mogelijkheden zijn om je limiet teverhogen zijn daar formules voor of is het gewoonweg per 1gb bij kopen als je er over zit?
Heeft de afstand dat je van een centrale afzit iets te maken met de snelheid die je kan krijgen? (sinds kabel != adsl is)
Op welke snelheid word je geplaats als je over je limiet heen gaat of rekenen ze je gewoon extra aan?

Is poort 7000 TCP geblockt(heb de lijst gecheckt just voor de zekerheid) en Heeft iemand ooit problem gehad met games daardoor of andere gelijkaardige poort blocks?

Is de shakes prijs echt de totale prijs maandelijks exclusief kabel abbo?

beetje veel vragen :p Maar vond de antwoorden nergens op hun site of op de web, In ieder geval alvast bedankt als iemand enkele kan be antwoorden.

Re: Een aantal vragen.

Geplaatst: 02 jan 2009, 13:10
door SniFManS
Wel heb zins dinsdag een Shake abbo ( XL + foon ) Goede service al was de installateur niet van de rapste en wist hij niet goed waaraan hij bezig was ( kwam heel onzeker over ) De installatie was ook niet al te netjes achter gelaten maar daar lig ik niet van wakker omdat ik dat zelf wel recht zet.

De draadloze wifi dat ze nu gratis geven is een dood gewone Blink (AP) . Dus niks router enkel draadloos mogelijk te verbinden en dus voor veel mensen niet echt klantvriendelijk. Maar je kunt perfect een router naar eigen keuze plaatsen die adsl/ kabel aankan en zeker aan te raden als je kabels in huis hebt liggen. De AP kan je dan door middel van een kabel elders in huis zetten, meer centraal of waar je pc bezigheden zijn. Zo heb je er toch iets aan ;-)

De prijs dat je terug vind van een shake das de maandelijkse bijdragen en daar komt dan nu 50 euro installatie kosten bij. Als er tv in je pakket zit, dan moet je rekening houden dat je het jaarlijkse kabel geld ook nog moet neer dokken.

Wat betreft je vraag of de AP eigendom is van Telenet dat is volgens mij eigendom van je zelf omdat je die er gratis bij krijgt. De modem en de rest van de installatie is eigendom van Telenet en moet in het pand blijven.

Re: Een aantal vragen.

Geplaatst: 02 jan 2009, 22:10
door ubremoved_539
AcidBaron schreef:Welke Router (draadloze) krijg je nu van telenet gratis?


Is een Access point dat je krijgt... geen router. Het is trouwens je eigendom, en je kan er dus mee doen wat je wel (desnoods verkopen op eBay).

AcidBaron schreef:Wat voor routers heb je nodig voor kabel internet of zijn dat gewoon dezelfde types?


Routers voor kabel moeten op je WAN interface een ethernet aansluiting hebben (dus geen telefoon aansluiting wat me logisch lijkt).

AcidBaron schreef:Ik lees dat er mogelijkheden zijn om je limiet teverhogen zijn daar formules voor of is het gewoonweg per 1gb bij kopen als je er over zit?


Gewoon bijkopen, of overstappen naar een hogere Shake.

AcidBaron schreef:Heeft de afstand dat je van een centrale afzit iets te maken met de snelheid die je kan krijgen? (sinds kabel != adsl is)


Nee, de snelheid die je bij Telenet hebt is steeds 90 a 95% van het geadverteerde (anders moet je contact opnemen want dan is er duidlijk iets niet in orde). Ik haal zo'n 14400/492 voor een 15/512 verbinding.

AcidBaron schreef:Is poort 7000 TCP geblockt(heb de lijst gecheckt just voor de zekerheid) en Heeft iemand ooit problem gehad met games daardoor of andere gelijkaardige poort blocks?


Telenet blokkeerd enkel onder poort 1024.

AcidBaron schreef:Is de shakes prijs echt de totale prijs maandelijks exclusief kabel abbo?


Ja, echter de 50 euro installatiekost niet vergeten (indien je Shake ook digitale TV betaal je voor het kabel gedeelte nog maar 12 ipv. 21% BTW)

AcidBaron schreef:beetje veel vragen :p Maar vond de antwoorden nergens op hun site of op de web, In ieder geval alvast bedankt als iemand enkele kan be antwoorden.


Maar je kon ze hier wel vinden op Userbase.be ... ze komen namelijk regelmatig terug :wink: