Belgacom moet klanten van E-Leven weer aansluiten
Geplaatst: 14 mei 2008, 21:37
Users United
https://test-goztow.userbase.be/forum/
och, goendi trek het je niet aan.Goendi schreef:Ik begin het echt van u te krijgen ze Zambo, en ik ben niet de enige op dit forum. U statement raakt kant nog wal; pure stemmingmakerij. Alvorens Belgacom een operator afsnijdt, zijn er al meerdere stappen ondernomen. De concurrentie uitschakelen is daarbij niet van toepassing, gezien zijn status (monopolie op last mile), zit Belgacom in een bevoorrechte positie, waar strenge regels aan gekoppeld zijn. Men kan in een dergelijke situatie niets doen zonder toestemming van het BIPT om maar te beginnen. Ook als een operator niet betaald, is men verplicht deze aangesloten te houden. En zo zijn er nog wel meer regels, die er overigens gekomen zijn omwille van de liberalisering. On topic: het is niet omdat Belgacom dure tarieven hanteert, dat dat een rechtvaardiging is om rekeningen niet te betalen. Het kan best zijn dat er sprake is van retributies, maar in het vonnis van de handelsrechtbank werd daar geen melding van gemaakt. Een vonnis en proces is meestal een laatste stap, voorgaande aan deze zijn er meestal ook aanmaningen gestuurd, en heeft men getracht om een andere regeling te treffen. Eenmaal een vonnis bestaat, dan kun je dat laten uitvoeren en bekrachtigen. En dat zambo, dat is de belgische wetgeving, een democratie. Die geldt voor iedereen, including e-leven en Belgacom. Daar is op zich niets opmerkelijk aan. Sidnote: is er hier hoegenaamd iemand die gelooft dat Belgacom bewust een operator afsluit waar ze 400,000€ van moeten krijgen? Als die operator failliet gaat, hoe gaan ze dat geld zien denk je? En dat, dat is dan weer rendabel denken. Persoonlijk vind ik dat het nooit zo ver had mogen komen. Daarnaast, als ik adsl verbindingen via Dommel bvb zou verkopen aan derden, en ik betaal mijn rekeningen niet, zouden jullie dan Dommel aanvallen omdat ze mijn klanten afsluiten? Iedereen zou hier terecht Dommel gelijk geven.
En nu even over u commentaar, en vooral de manier waarop. Het is al geen mening meer te noemen die je verkondigt, maar systematisch trollen van topics. Grote woorden zijn je niet vreemd, statements allerhande, zelden onderbouwd (of getuigende van enig inzicht noch kennis terzake). Ik heb ooit ook het kind uitgehangen, daarna werd ik volwassen (ondertussen 10 jaar geleden). Misschien wordt het eens tijd dat jij die klik evengoed maakt, en de nodige dosis realisme en objectiviteit aan de dag leert leggen. En als dat niet lukt, dan hoop ik dat de moderatoren eens effectief tussenbeide komen, zodat je niet meer het gevoel hebt dat je continu je gangetje kunt gaan, zonder je daarvoor te moeten verantwoorden.
Zou niet weten waar het statement van Zambo kant noch wal raakt. Belgacom mocht van het BIPT de klanten van E-leven niet afsluiten en dat heeft ze ondanks dat dit nogmaals in het vonnis van de rechter vermeld stond toch gedaan. Er wacht Belgacom vanwege de klanten van E-leven nu een fikse veroordeling met torenhoge schadevergoeding.Goendi schreef:Ik begin het echt van u te krijgen ze Zambo, en ik ben niet de enige op dit forum. U statement raakt kant nog wal.
E-leven moet inderdaad de rekeningen betalen, maar dat rechtvaardigt nog niet de afsluiting van deze klanten door Belgacom.Goendi schreef: Men kan in een dergelijke situatie niets doen zonder toestemming van het BIPT om maar te beginnen. Ook als een operator niet betaald, is men verplicht deze aangesloten te houden. En zo zijn er nog wel meer regels, die er overigens gekomen zijn omwille van de liberalisering. On topic: het is niet omdat Belgacom dure tarieven hanteert, dat dat een rechtvaardiging is om rekeningen niet te betalen. Het kan best zijn dat er sprake is van retributies, maar in het vonnis van de handelsrechtbank werd daar geen melding van gemaakt. Een vonnis en proces is meestal een laatste stap, voorgaande aan deze zijn er meestal ook aanmaningen gestuurd, en heeft men getracht om een andere regeling te treffen. Eenmaal een vonnis bestaat, dan kun je dat laten uitvoeren en bekrachtigen.
Die vergelijking raakt kant noch wal.Steven7 schreef:Stel je volgende situatie voor:
Ik leen iemand 10.000 euro en zet een afbetalingstermijn op papier. De ander wil niet betalen. Ik ga vervolgens naar de rechtbank die de man verdoordeeld tot de betaling van die 10.000 euro. Ondanks alles wil die man nog niet betalen.
Geeft mij dit dan het recht om als drukkingsmiddel bv. zijn zoon een arm te breken of zijn vrouw af te ranselen?
Waarom niet?deej schreef:Die vergelijking raakt kant noch wal.Steven7 schreef:Stel je volgende situatie voor:
Ik leen iemand 10.000 euro en zet een afbetalingstermijn op papier. De ander wil niet betalen. Ik ga vervolgens naar de rechtbank die de man verdoordeeld tot de betaling van die 10.000 euro. Ondanks alles wil die man nog niet betalen.
Geeft mij dit dan het recht om als drukkingsmiddel bv. zijn zoon een arm te breken of zijn vrouw af te ranselen?
- De lijn kan een andere leasingmaatschappij zoeken, E-leven niet.Goztow schreef:De vergelijking raakt inderdaad kant noch wal. Het is eerder iets als: De Lijn betaalt zijn geleasde bussen niet meer en daarom pakt de leasingmaatschappij die bussen af, waardoor de klanten van De lijn niet meer kunnen van A naar B vervoerd worden.
Ja en stoppen met een dienst te leveren is één van die middelen die toegestaan zijn. Armen en benen breken in de vergelijking betrekken raakt kant noch wal.Steven7 schreef:Waar het in mijn vergelijking vooral over gaat is dat je niet eender wat als drukkingsmiddel kan gebruiken. Er zijn een aantal regels waaraan je je moet houden als je de tegenpartij tot betaling wil doen overgaan.
BGC had geen toestemming van het BIPT en besluit toch om zomaar al die klanten af te sluiten. Het word inderdaad zoals Zambo zegt eens hoog tijd dat er iemand van hogerop zwaar ingrijpt en het monopolistisch gedrag van BGC aan banden legt.Goendi schreef:Men kan in een dergelijke situatie niets doen zonder toestemming van het BIPT om maar te beginnen. Ook als een operator niet betaald, is men verplicht deze aangesloten te houden.
Het vonnis van de rechter is duidelijk: Belgacom mag ondanks de openstaande schuld de lijnen niet blokkeren. Enkel met expliciete toestemming van het BIPT, de Belgische telecomregulator, is de actie toegestaan. Die heeft echter al op 10 januari laten weten dat dit niet mag.
Stoppen met een dienst is niet toegestaan, net zomin als armen breken. Dat is nu juist waar ik naartoe wilde. In het vonnis stond dat belgacom dit zeker niet mocht doen. Belgacom had geen toelating van het BIPT.deej schreef:Ja en stoppen met een dienst te leveren is één van die middelen die toegestaan zijn. Armen en benen breken in de vergelijking betrekken raakt kant noch wal.Steven7 schreef:Waar het in mijn vergelijking vooral over gaat is dat je niet eender wat als drukkingsmiddel kan gebruiken. Er zijn een aantal regels waaraan je je moet houden als je de tegenpartij tot betaling wil doen overgaan.
SelderDSL WHAHAHAHAselder schreef:Dit gaat nu toch te ver! Als het zo zit, dan start ik morgen m'n eigen ISP op met unlimited en alles wat je wil, ik huur alles van Belgacom, en betaal nooit een frank, en het schoonste van al, Belgacom mag de dienst niet stilleggen!
Da's een beetje simplistisch... de diensten zal e-Leven wel degelijk moeten betalen, en er zullen ook gevolgen komen wanneer dit niet in orde komt.selder schreef:Als het zo zit, dan start ik morgen m'n eigen ISP op met unlimited en alles wat je wil, ik huur alles van Belgacom, en betaal nooit een frank, en het schoonste van al, Belgacom mag de dienst niet stilleggen!
De schulden die je gemaakt hebt, zul je ooit wel moeten betalen hoor. BIPT wil gewoon voorkomen dat mensen zonder internet komen te zitten, eerst moet er een oplossing zijn voor de klanten: belgacom of een andere provider kan ze overnemen; en pas dan kan e-leven afgesloten worden.selder schreef:Dit gaat nu toch te ver! Als het zo zit, dan start ik morgen m'n eigen ISP op met unlimited en alles wat je wil, ik huur alles van Belgacom, en betaal nooit een frank, en het schoonste van al, Belgacom mag de dienst niet stilleggen!
Lijkt me ook eerder zoiets, voor die studenten is het een drama als ze zonder internet vallen.erazer schreef:BIPT wil gewoon voorkomen dat mensen zonder internet komen te zitten, eerst moet er een oplossing zijn voor de klanten: belgacom of een andere provider kan ze overnemen; en pas dan kan e-leven afgesloten worden.
Dit is een beslissing en een uitspraak die enkel kan gedaan worden door een rechter. En niet door een Belgacom medewerker. Bewijst de arrogantie van hoe Belgacom die markt aan het kapot maken is.hollebollegijs schreef:spijtig dat ik door een te druk werkschema vandaag deze historie niet kan volgen.
maar blijf erbij. E-Leven heeft een tweede adem gekregen maar het is bijna gedaan.
De rechter heeft beslist dat de lijnen terug aangesloten moesten worden.erazer schreef: een rechter heeft geoordeeld dat Belgacom in de fout was
Goh, dat ga ik ook doen. Ik betaal men internetrekening niet en wanneer ze me afsluiten sleep ik ze voor de rechter & laat ik ze een dikke boete opleggenerazer schreef: Wat verstaan jullie daar niet aan? Wet is wet, belgacom moet die wetten ook naleven en de volgende keer dat ze zomaar eens wat internetters gaan afsluiten mogen ze een dikke boete betalen.
Er wordt in beroep gegaan.erazer schreef: Conclusie: Belgacom was volledig fout en zal ervoor bestraft worden indien ze het nog doen. Schulden of niet, Belgacom staat niet boven de wet, alhoewel Belgacom het soms wel denkt...
erazer, je komt hier pas piepen, en je denkt het al te weten.erazer schreef:excuseer mij voor mijn taalgebruik, maar
wat zitten al die klojo's hier nu te zeveren, vooral die bollegijs van belgacom
een rechter heeft geoordeeld dat Belgacom in de fout was
Wat verstaan jullie daar niet aan? Wet is wet, belgacom moet die wetten ook naleven en de volgende keer dat ze zomaar eens wat internetters gaan afsluiten mogen ze een dikke boete betalen.
Conclusie: Belgacom was volledig fout en zal ervoor bestraft worden indien ze het nog doen. Schulden of niet, Belgacom staat niet boven de wet, alhoewel Belgacom het soms wel denkt...
nderdaad, de rechter heeft niet gezegd dat belgacom in fout was. de klanten moesten terug worden aangesloten. dat is een groot verschil hoor.Rogue schreef:De rechter heeft beslist dat de lijnen terug aangesloten moesten worden.erazer schreef: een rechter heeft geoordeeld dat Belgacom in de fout was
Goh, dat ga ik ook doen. Ik betaal men internetrekening niet en wanneer ze me afsluiten sleep ik ze voor de rechter & laat ik ze een dikke boete opleggenerazer schreef: Wat verstaan jullie daar niet aan? Wet is wet, belgacom moet die wetten ook naleven en de volgende keer dat ze zomaar eens wat internetters gaan afsluiten mogen ze een dikke boete betalen.
Er wordt in beroep gegaan.erazer schreef: Conclusie: Belgacom was volledig fout en zal ervoor bestraft worden indien ze het nog doen. Schulden of niet, Belgacom staat niet boven de wet, alhoewel Belgacom het soms wel denkt...
Huh? De rechter heeft beslist dat BC binnen de 10 uur 5000 klanten opnieuw moest aansluiten, en dat tegen torenhoge dwangsommen. Maar volgens hollebolle is BC niet in fout hoor, nee nee, geen vuiltje aan de lucht. Hollebolle begint ferm lachwekkend te worden.hollebollegijs schreef: inderdaad, de rechter heeft niet gezegd dat belgacom in fout was. de klanten moesten terug worden aangesloten.
fusti, heb je het vonnis gelezen? nee, dan moet je zwijgen.Fustigateur schreef:Huh? De rechter heeft beslist dat BC binnen de 10 uur 5000 klanten opnieuw moest aansluiten, en dat tegen torenhoge dwangsommen. Maar volgens hollebolle is BC niet in fout hoor, nee nee, geen vuiltje aan de lucht. Hollebolle begint ferm lachwekkend te worden.hollebollegijs schreef: inderdaad, de rechter heeft niet gezegd dat belgacom in fout was. de klanten moesten terug worden aangesloten.
Daar gaat het net over, er schijnt voor 250.000 euro aan geprotesteerde facturen te zijn, die in een aparte gerechtelijke procedure afgehandeld worden, gezien de gebruikelijke vertragingsmanoeuvres zal daar de uitslag nog wel op zich laten wachten.Uzzi schreef:Zelfs indien de klanten onmiddellijk terug aangesloten worden, is de reputatie van E-Leven onherstelbaar beschadigd. Wie gaat er nu nog een abonnement bij E-leven nemen na deze hele heisa ? Ik in ieder geval niet.
Indien BGC inderdaad niet het recht had om de klanten van E-Leven zonder internet te zetten en hiervan op de hoogte was, dan heeft BGC toch wel boter op het hoofd. E-Leven is dan volledig in zijn recht om schadervergoeding te eisen van BGC.
Dit staat echter volledig los van het initieel dispuut betreffende de onbetaalde facturen. Facturen moet je protesteren of betalen. Andere mogelijkheden zijn er niet.
Daar ben ik het mee eens dat facturen betaald moeten worden, echter BGC schijnt ook nog enkele euro's aan e-leven te moeten.Ken schreef:Als een klant hier niet betaald stoppen we ook met leveringen, en we zijn de enigste leverancier met dit product op de wereld! Monopolie tot en met! En blijven klagen dat ze doen de klanten (B2B). Maar van de betalingsachterstanden tot 5 maand spreken ze niet.
Het is ook te zien dat sommige mensen nooit zelfstandig geweest zijn of hun allesinds hun ouders. Zelfstandigen weten wel waarover ik spreek![]()
Betalen = service leveren, niet betalen = geen service. Zo simpel als het mag zijn. En ja ze mogen dit van mij reguleren ter bescherming van de consument, maar op lange termijn dan zeker niet in het nadeel van de oorspronkelijke leverancier (In dit geval Belgacom).
Dus de rechter zei dat Belgacom ten onrechte de lijnen had afgesloten, ten onrechte iets doen is in de fout gaan bij mijn weten.Rogue schreef:De rechter heeft beslist dat de lijnen terug aangesloten moesten worden.erazer schreef: een rechter heeft geoordeeld dat Belgacom in de fout was
erazer schreef: Wat verstaan jullie daar niet aan? Wet is wet, belgacom moet die wetten ook naleven en de volgende keer dat ze zomaar eens wat internetters gaan afsluiten mogen ze een dikke boete betalen.
Ach als jou internetprovider (in tegenstelling tot BGC) eerst via het IBPT passeert en toestemming krijgt kan jij rechtzaken aanspannen zoveel als je wil.Goh, dat ga ik ook doen. Ik betaal men internetrekening niet en wanneer ze me afsluiten sleep ik ze voor de rechter & laat ik ze een dikke boete opleggen
erazer schreef: Conclusie: Belgacom was volledig fout en zal ervoor bestraft worden indien ze het nog doen. Schulden of niet, Belgacom staat niet boven de wet, alhoewel Belgacom het soms wel denkt...
Tja, in de hoop dat door de vertragingsmanoeuvres e-leven financieel helemaal droog komt te staan zeker?
Er wordt in beroep gegaan.
hollebollegijs schreef:Ken ik het vonnis? Ja hoor.
Het besluit dat Belgacom toesteming moet hebben dateerd van 10 januari.Ken schreef:Als een klant hier niet betaald stoppen we ook met leveringen, en we zijn de enigste leverancier met dit product op de wereld! Monopolie tot en met! En blijven klagen dat ze doen de klanten (B2B). Maar van de betalingsachterstanden tot 5 maand spreken ze niet.
Het is ook te zien dat sommige mensen nooit zelfstandig geweest zijn of hun allesinds hun ouders. Zelfstandigen weten wel waarover ik spreek![]()
Betalen = service leveren, niet betalen = geen service. Zo simpel als het mag zijn. En ja ze mogen dit van mij reguleren ter bescherming van de consument, maar op lange termijn dan zeker niet in het nadeel van de oorspronkelijke leverancier (In dit geval Belgacom).
Een terechte opmerking van u. Blijkbaar is er daar niet veel werk hé dat een medewerker ganse dagen op de kosten van de werkgever, de belastingbetaler en de overheid kan surfen op het net.Corleone schreef:hollebollegijs schreef:Ken ik het vonnis? Ja hoor.
Yeah right , dat vonnis gaat op Belgacom van hand tot hand ofzo ? Iedereen mag het ne keer lezen ? De bedrijfsjuristen en bazen zullen het vonnis kennen,dat ben jij volgens mij niet anders zoude ni den helft van den dag op userbase zitten vermoed ik dan zo...