Pagina 1 van 17

Het grote Cityconnect topic - Deel2

Geplaatst: 17 jan 2008, 16:55
door gr4vity
Afbeelding

Welkom bij het grote Cityconnect topic deel 2.

Waarvoor is dit topic bedoeld?


Dit topic is bedoeld om ervaringen te delen die te maken hebben met Dommel.com Cityconnect. Dit is deel 2 van "het grote Cityconnect topic" het vorige deel telde 50 pagina's dus werd het tijd voor een nieuw topic. In het vorige deel konden we lezen hoe mensen bestelde en hoe er uiteindelijk een "activatie-datum" bekend werd.

Disclaimer:
Het is de bedoeling dat de algemene forum regels nageleefd worden. Dus respecteer iedereen, respecteer de verschillende providers, respecteer de userbase crew etc. Posten om maar te posten wordt niet met dank onthaald. Als je iets wil zeggen probeer dan ook iets bij te dragen aan de community. Probeer niet te quoten behalve als je op een vorige post wil terugkomen (dus als je niet reageert op het laatste bericht) of als je een commentaar hebt op een bepaald stuk uit een post (probeer dan wel enkel deze zin te quoten). Geen post en/of smileyflooding. En bovenal! Heb respect voor iedereen.

Het vorige topic?
Deel 1 kan je hier vinden!

Interessant artikel uit de Trends van 17 januari 2008
PDF-bestand

Weetjes

Beschikbaarheid
Centrum Leuven (centrale Vismarkt)
Kessel-Lo (op dit moment)
Sint-Truiden (op dit moment)
Mechelen (als bovenstaanden rendabel blijken)
Hasselt (op dit moment)

Afstand tot de centrale versus snelheid
Afbeelding

Eerste speedtestresultaten
Toe te voegen

ADSL2+ annex M
wikilink
Voor het aanbieden van de hoge upload snelheid (3Mbit/s) wordt gebruik gemaakt van Annex M. Oudere ADSL2+ modems (annex a) ondersteunen maar een upload snelheid tot ongeveer 1Mbit/s.

Prijzen
Tabel Dommel
Basis info (allen 24Mbit/s down en 3Mbit/s up):
Cityconnect Lite: 1pc, dynIP, 15GB, 14.99€/maand
Cityconnect: statIP, 40GB, 23.99€/maand
Cityconnect Plus: statIP, unlimited, 34.99€/maand

Goede samenvatting met persoonlijke mening:
Epo schreef:Samenvatting:

Voor de geïnteresseerden zal ik even het Dommel Cityconnect verhaal samenvatten:
15/11 startte Dommel met het product te verkopen. Elke koper kreeg een factuur en contract wat ze moesten terugfaxen. Er is GEEN communicatie naar de klanten toe vanaf dit punt.

15/12 Dommel communiceert totaal niet met zijn klanten. Via telefonisch contact verneem ik dat dit de eerste streefdatum waarop de eerste klanten zeker aangesloten zouden worden is. Daarna zou de oplevering gradueel gebeuren, first come, first serve. Alle info over Dommel Cityconnect wordt gedeeld op het Userbase.be forum.

18/12 Via het Userbase.be forum ziet men dat er nog altijd niemand is aangesloten. Dommel verwittigt zijn klanten totaal niet, en in alles wat volgt is de enige informatie die we hebben van het volgende stramien: klant x belt naar Dommel met vraag, post antwoord op userbase.be, iedereen leest het.

20/12 Opnieuw telefoon naar Dommel met de vraag wanneer ze gaan activeren, want ik (en vele anderen) moeten hun andere provider (lees: Telenet) dringend afzeggen. De activatie zou nu begin januari gebeuren. Opnieuw posten op Userbase.

28/12 Andere users bevestigen dit verhaal. Op de userbase.be fora post ineens iemand die aangesloten blijkt te zijn op Cityconnect en post een snelheidsscreenshot om van achterover te vallen. Iedereen serieus hyped, maar het blijkt een Dommel technieker te zijn. Goede nieuws: het product is dan toch geen hoax, en de specs worden waargemaakt. Later blijkt dat het helemaal geen dommel technieker was, maar iemand die gewoon wou opvallen en grappig zijn.

2/1 Nog altijd niemand aangesloten, opnieuw bellen er mensen naar Dommel, en ze zouden binnenkort activeren, "zeker voor eind januari".

---

Opmerkingen hierbij:

1. NOOIT, ik herhaal, NOOIT, heeft Dommel ook maar enige communicatie naar zijn klanten gedaan over dit geklungel. Het enige wat men weet is vernomen op fora waar mensen zo vriendelijk waren hun ervaringen te delen. Ik wil zelfs niet weten wat 35-jarige fabrieksarbeider die niet echt into message boards is moet denken. Moet hij dan echt bellen om te vragen hoe het zit? Voor een product dat hij 15 november gekocht heeft?

2. Heel veel klanten zitten nu in de problemen met hun andere provider. Ikzelf heb mijn Telenet moeten afzeggen waardoor ik zonder internet zou komen te vallen. Ik behelp me nu met wireless van de buren, maar voor hoelang nog?

4/1 Ik bel nog eens naar de Dommel Helpdesk omdat het nu toch dringend begint te worden dat ik aangesloten word. Het zou dezelfde week nog gebeuren, en de modems zouden ook snel verstuurd worden.

6/1 Verschillende mensen rapporteren dat ze naar Dommel gebeld hebben, en dat Dommel nu zelfs geen datum meer geeft aan de telefoon. Wanneer iemand dan expliciet vraagt wanneer het dan ongeveer gaat zijn, krijgt hij niet echt een antwoord.

11/1 Het is weer vrijdag, en alweer is er niets gebeurd. Weldra is het weekend, en daarin gebeurt sowieso geen bal. Het probleem wordt enkel erger, want blijkbaar zijn "de orders nog niet eens uitgestuurd", laat staan "geactiveerd". Er zit een bepaalde wachttijd tussen deze 2 statussen, maar die kan vanalles zijn: 5 werkdagen, 10 werkdagen, 2 weken? Wie zal het zeggen? Met andere woorden: zelfs als wordt mijn order vandaag doorgestuurd, dan nog zal ik een tijdje moeten wachten op activatie.

15/1 De Dommel klanten krijgen hun activatiedata, de vroegste zijnde 21/1. Vele klanten zijn teleurgesteld over hun late datum, ook al hebben ze de eerste dag reeds besteld.

Aanvullingen welkom.

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:03
door AeroFury
Als jullie allemaal zo ontevreden zijn van Dommel ga dan naar een andere provider.
Djeezes.

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:07
door ubremoved_983
AeroFury schreef:Als jullie allemaal zo ontevreden zijn van Dommel ga dan naar een andere provider.
Djeezes.


*zucht* De topic is nog maar net begonnen en het is weeral om zeep ...

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:20
door bmantra
Misschien ook nog even vermelden dat op hun site staat dat je een annex a of m modem kan gebruiken, maar dat er niet bijstaat dat je met een annex a nooit kan genieten van de volledige snelheid.
Hierdoor hebben veel gebruikers een foutieve (lees minder snelle) adsl2+ annex a modem gekocht. Tenzij ik de enige ben natuurlijk :?

Eigenlijk komt het er op neer dat Dommel vanuit zijn ivoren torentje zeer denigrerend en leugenachtig is tegen zijn toekomstige cityconnect-gebruikers. Zo hebben ze achteraf het verhaal verzonnen dat het zou gaan om een voorinschrijving voor een nieuw product, maar dit is nooit zo gecommuniceerd geweest naar de buitenwereld.

edit: eigenlijk zie startpost, dat zegt genoeg...

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:28
door AeroFury
ditCh schreef:
AeroFury schreef:Als jullie allemaal zo ontevreden zijn van Dommel ga dan naar een andere provider.
Djeezes.


*zucht* De topic is nog maar net begonnen en het is weeral om zeep ...


Inderdaad, meteen beginnen klagen.

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:30
door ubremoved_983
AeroFury schreef:Inderdaad, meteen beginnen klagen.


Jij zou niet klagen als meer dan 2 maanden op een product moet wachten ?

Geplaatst: 17 jan 2008, 17:31
door gr4vity
On-topic aub mensen. En hou je aan de regels, ik heb ze niet voor niets nog eens extra kort samen gevat in de start-post.

Geplaatst: 17 jan 2008, 18:11
door tw2007
Ik snap eigenlijk niet goed wat de prijsstrategie is van Dommel met ADSL2+. Als je bvb kijkt naar het Cityconnect Plus abo, dan is dat iets goedkoper dan een gewoon Netconnect, maar toch op alle vlakken beter. Ik kan begrijpen dat Dommel een lage prijs wil aanbieden om zoveel mogelijk mensen te overhalen, maar hun eigen (inferieur) product onderbieden lijkt mij nogal absurd.

Ofwel is Dommel van plan om in de Cityconnect gebieden op termijn helemaal geen Netconnect meer aan te bieden omdat het voor hen goedkoper is, ofwel moet de prijs van Netconnect in de toekomst dalen of die van Cityconnect stijgen. Het bij de huidige situatie houden lijkt mij gewoon absurd.

Wat denken jullie...?

Geplaatst: 17 jan 2008, 18:18
door riddickbe
Die PDF is echt wel interessant om eens te doorlezen.
Staat heel wat goede info in

Geplaatst: 17 jan 2008, 18:22
door The_One_be
tw2007 schreef:Ik snap eigenlijk niet goed wat de prijsstrategie is van Dommel met ADSL2+. Als je bvb kijkt naar het Cityconnect Plus abo, dan is dat iets goedkoper dan een gewoon Netconnect, maar toch op alle vlakken beter. Ik kan begrijpen dat Dommel een lage prijs wil aanbieden om zoveel mogelijk mensen te overhalen, maar hun eigen (inferieur) product onderbieden lijkt mij nogal absurd.

Ofwel is Dommel van plan om in de Cityconnect gebieden op termijn helemaal geen Netconnect meer aan te bieden omdat het voor hen goedkoper is, ofwel moet de prijs van Netconnect in de toekomst dalen of die van Cityconnect stijgen. Het bij de huidige situatie houden lijkt mij gewoon absurd.

Wat denken jullie...?


Het verschil zit hem dat netconnect verloopt via BRUBO en Cityconnect via BRUO (als ik mij niet vergis in terminologie)

BRUBO = herverkoop van belgacom lijnen, dus alles verloopt via belgacom apperatuur
BRUO = eigen apparatuur (DSLAM) in belgacom centrale en enkel de 'last mile' van die centrale tot binnen bij jouw thuis loopt over een belgacom koperpaar

Geplaatst: 17 jan 2008, 19:24
door fieldoxide
Ik heb de pdf ook eens gelezen en er staat enorm veel interessante informatie in,zeer goed samengevat en verstaanbaar gemaakt .
Al bij al ziet het er toch een kwalitatief product uit ,ben benieuwd , de toekomst zal het uitwijzen.

Geplaatst: 17 jan 2008, 19:24
door meon
Niet BRUBO maar BROBA.

Geplaatst: 17 jan 2008, 20:14
door ruben
Mooie openingspost :-)

Veel beter dan de gebrekkige die we hier normaal zien, en ook een pluim voor het feit dat er strenger gemodereerd wordt en voortaan een groot algemeen topic komt ipv verschillende kleinere.

Misschien nog een paar tips :

-Vermelding dat er annex-m gebruikt wordt voor de hogere upload + uitleg
-Uitleg over compatibiliteit met non annex-m modems
-Enkele speedtests van reeds aangesloten mensen
-Grafiekje van adsl2+ versus afstand (voorbeeldje)
-Dat het momenteel enkel in leuven ter beschikking is maar weldra ook in andere steden als sint truiden en kessel-lo
-Eventueel een tabel met de prijzen ?

Pm me mocht ik hierbij kunnen helpen :wink:

Geplaatst: 17 jan 2008, 20:39
door fieldoxide
Wat ik mij toch nog altijd afvraag is is of het voor mij interessant is voor een annex m modem aan te schaffen?
Ikzelf zit op een afstand van 2800 meter van de centrale,ik denk persoonlijk zelf niet dat ik met een annex m compatibele modem de volledige maximum uploadsnelheid zal halen.
Voor de moment bezit ik een linksys WAG200G wireless modem/router , deze is zeker niet annex m compatibel.
Kan iemand mij hier soms wat advies in geven .
Heeft het voor mij nut om een annex m modem aan te schaffen voor cityconnect op een afstand van de centrale van 2800 meter ?

Geplaatst: 17 jan 2008, 20:53
door Mr.T
meon schreef:Niet BRUBO maar BROBA.


En voor Dommel niet BROBA maar TURBOLINE

Geplaatst: 17 jan 2008, 21:15
door gr4vity
fieldoxide schreef:Heeft het voor mij nut om een annex m modem aan te schaffen voor cityconnect op een afstand van de centrale van 2800 meter ?


Kan ik zo geen antwoord op geven... ik verwacht het wel. Maar natuurlijk ben ik er ook niet zeker van. Volgens wat ik vind over distance/speed zou je er normaal wel voordeel uithalen. Maar er is zeer weinig over annex M specifiek te vinden... Misschien eens bellen naar Alcatel-lucent onder het mom: ik ben student en maak een paper over adsl2+ ;)

Geplaatst: 17 jan 2008, 21:18
door fieldoxide
Zijn er nog mensen die twijfels hebben over de afstand en annex m modems ?

Geplaatst: 17 jan 2008, 22:45
door xenne
niet te veel zorgen maken op voorhand :wink: probeer het met uw WAG200G , en vergelijk de behaalde snelheden met die van anderen op ongeveer dezelfde afstand, dan zal je weten of het de moeite is van andere modem aan te schaffen

Geplaatst: 17 jan 2008, 23:27
door fieldoxide
Ok,
zal ik zeker doen,de meesten onder ons zullen hier wel een aantal speedtestjes posten zeker , zal wel interessant zijn om te vergelijken. :wink:

Geplaatst: 18 jan 2008, 09:45
door NuKeM
ruben schreef:Misschien nog een paar tips :

-Vermelding dat er annex-m gebruikt wordt voor de hogere upload + uitleg
-Uitleg over compatibiliteit met non annex-m modems
-Enkele speedtests van reeds aangesloten mensen
-Grafiekje van adsl2+ versus afstand (voorbeeldje)
-Dat het momenteel enkel in leuven ter beschikking is maar weldra ook in andere steden als sint truiden en kessel-lo
-Eventueel een tabel met de prijzen ?

Pm me mocht ik hierbij kunnen helpen :wink:

Ik heb de zaken waarover je sprak toegevoegd. Bedankt!

Geplaatst: 18 jan 2008, 09:58
door fieldoxide
NuKeM schreef:
ruben schreef:Misschien nog een paar tips :

-Vermelding dat er annex-m gebruikt wordt voor de hogere upload + uitleg
-Uitleg over compatibiliteit met non annex-m modems
-Enkele speedtests van reeds aangesloten mensen
-Grafiekje van adsl2+ versus afstand (voorbeeldje)
-Dat het momenteel enkel in leuven ter beschikking is maar weldra ook in andere steden als sint truiden en kessel-lo
-Eventueel een tabel met de prijzen ?

Pm me mocht ik hierbij kunnen helpen :wink:

Ik heb de zaken waarover je sprak toegevoegd. Bedankt!


De topic ziet er al zeer overzichtelijk uit,knap gedaan. :-)

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:35
door fieldoxide
Zijn er hier mensen die een annex m modem besteld hebben bij dommel?
Wat is hier de prijs van?Ik heb gelezen dat die met taxipost worden verstuurd,moet je daar extra verzendkosten voor betalen? :???:

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:47
door darkzero
en is er voip mogelijk via die modem?

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:47
door baxxie
voor de modem vragen ze 59€ excl BTW
€71.39 met de BTW bij dus

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:48
door fieldoxide
baxxie schreef:voor de modem vragen ze 59€ excl BTW
€71.39 met de BTW bij dus


Kan je mij ook zeggen welk type modem het is?

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:50
door baxxie
speedtouch 516 v6 adsl2+ annex a/m router

Geplaatst: 18 jan 2008, 14:52
door fieldoxide
baxxie schreef:speedtouch 516 v6 adsl2+ annex a/m router


Bedankt voor de informatie,ga eens rondkijken op het internet waar ik hem zoal kan kopen.

Geplaatst: 18 jan 2008, 15:47
door TylerDurden
baxxie schreef:voor de modem vragen ze 59€ excl BTW
€71.39 met de BTW bij dus


gepeperde prijs moet ik zeggen...

http://tweakers.net/pricewatch/110212/alcatel-speedtouch-516-(adsl-2+-1x100mbps-analoog).html

Geplaatst: 18 jan 2008, 15:48
door Epo
Over modems gesproken: Ik heb die bij Dommel besteld, maar nog altijd mijn modem niet ontvangen. Ben ik alleen?

Geplaatst: 18 jan 2008, 16:04
door xenne
TylerDurden schreef:
baxxie schreef:voor de modem vragen ze 59€ excl BTW
€71.39 met de BTW bij dus


gepeperde prijs moet ik zeggen...

http://tweakers.net/pricewatch/110212/alcatel-speedtouch-516-(adsl-2+-1x100mbps-analoog).html


de levering zal je wel bijbetalen. hoeveel poorten zitten er op ?

Geplaatst: 18 jan 2008, 16:13
door KingsMonkeys
Poorten:
1 LAN
1 ADSL2
1 Stroom :wink:

Idd, dure modem, dacht dat het inclusief btw ging zijn. Nuja, levering is inclusief en met taxipost 2 dagen geleden toegekomen.

Voordeel is dat de modem op voorhand geflashed is om met annex m te werken en dat ge dit zelf niet meer hoeft te doen.

Geplaatst: 18 jan 2008, 16:30
door xenne

Geplaatst: 18 jan 2008, 17:00
door ubremoved_983
Epo schreef:Over modems gesproken: Ik heb die bij Dommel besteld, maar nog altijd mijn modem niet ontvangen. Ben ik alleen?


Ook nog niet ontvangen. Wel al betaald.

Geplaatst: 18 jan 2008, 17:22
door broli
Ze spraken slechts van "maandag" van het versturen van de modems. Het blijkt al niet deze maandag geweest te zijn :D.

Geplaatst: 18 jan 2008, 17:40
door laurens7
baxxie schreef:speedtouch 516 v6 adsl2+ annex a/m router

kun je de firmware van een 516 v6 ook gebruiken op een 530?

Geplaatst: 18 jan 2008, 19:26
door Gieleuh
http://www.speedtouchdslshop.be/product ... switch.htm

Heeft bovenstaande ook mogelijkheid tot 3,5Mb/s upstream? staat niet bij vermeld of het een Annex M modem is...

Geplaatst: 19 jan 2008, 12:21
door TylerDurden
Gieleuh schreef:http://www.speedtouchdslshop.be/products/voip-adsl2-modems/analoog/speedtouch-585-wless-11g-adsl-2-modem-pstn-router-4-prt-switch.htm

Heeft bovenstaande ook mogelijkheid tot 3,5Mb/s upstream? staat niet bij vermeld of het een Annex M modem is...


als ik me niet vergis zijn alle v6 speedtouch modems via firmware upgradeable naar Annex M. Alle firware versies vanaf 6.2G ondersteunen Annex M.

alle speedtouch firmwareupdates kan je downloaden op http://speedtouchforum.de/

daar vind je bv ook een 7.4.1.7 versie van de firmware voor de 585i.
ik heb dezelfde versie van deze firmware voor de 516 op mijn 516 geflashed en die ondersteunt nu Annex M.

zie ook hier waar men het specifiek over de Annex M upgrade van de 585 heeft. De instructies die daar staan gelden trouwens voor alle speedtouch v6 modems.

Geplaatst: 19 jan 2008, 15:03
door fieldoxide
Heeft er ondertussen al iemand zijn login gegevens gekregen voor cityconnect,ik weet dat ik er wel wat vroeg mee ben maar moesten er mensen zijn .

Geplaatst: 19 jan 2008, 15:03
door ljd
Als je al een modem hebt , jouw gegevens invullen :-D

Geplaatst: 19 jan 2008, 15:16
door fieldoxide
ljd schreef:Als je al een modem hebt , jouw gegevens invullen :-D

Een modem heb ik al wel maar zie nog nergens gegevens staan in mijn crm , ik ben wel nog wat vroeg met vragen hoor want mijn activatie is pas voorzien voor einde van de maand maar ben al een beetje nieuwsgierig. :wink: