Pagina 1 van 1

Taal Win XP veranderen

Geplaatst: 19 aug 2007, 20:47
door lizardking
Goede avond,

Ik zou graag de taal van mijn winxp veranderen (frans naar nederlands), misschien niet zo'n groot probleem alleen heb ik niet de originele cd van win xp (die op pc staat geïnstalleerd) in mijn bezit. Kan ik alsnog de taal veranderen met bv een andere install cd van win xp?

Lizardking

Geplaatst: 19 aug 2007, 20:52
door hellsnake
Met een andere install cd moet het normaal wel lukken.

Geplaatst: 19 aug 2007, 21:42
door selder
Voor Vista bestaan er language packs (die niet perfect zijn, "bent u zeker yes/no enzo...) die de taal van een reeds geinstalleerde vista veranderen.

Voor XP bestaat dat niet, en moet je helemaal herinstalleren als je van taal wil veranderen.

Geplaatst: 19 aug 2007, 21:45
door meon
Dat, of je zou per toeval de MUI-versie van XP moeten hebben geïnstalleerd, maar die kans is klein, aangezien die enkel via een Volume License te krijgen is.

Geplaatst: 19 aug 2007, 21:49
door Kokki
Voor XP Pro heb je de MUI's. Alleen gaat dit op een Engelse XP Pro http://www.microsoft.com/globaldev/DrIn ... UIFaq.mspx

Geplaatst: 23 aug 2007, 15:12
door Kenneth
Ik weet dat je in xp de taal niet kan veranderen. xp is gemaakt per taal.

Maar wat als ik nu een pc in duitsland koop met legale duitstalige xp erop? Kan ik dan het licentienummer van die duitse xp gebruiken om een nederlandstalige xp te activeren?

Geplaatst: 23 aug 2007, 15:31
door selder
Kenneth schreef:Ik weet dat je in xp de taal niet kan veranderen. xp is gemaakt per taal.

Maar wat als ik nu een pc in duitsland koop met legale duitstalige xp erop? Kan ik dan het licentienummer van die duitse xp gebruiken om een nederlandstalige xp te activeren?


Mmmm ... ik denk van niet! Maar ik weet het niet zeker...

Geplaatst: 23 aug 2007, 16:15
door didi79
In sommige gevallen gaat dit wel. Heb laatst nog een Engelse XP Home geinstalleerd met een key die bedoeld was voor Nederlandse. Maar ik heb al vaker meegemaakt dat het niet gaat. Vooraf is er gewoon geen enkele manier om zeker te weten of het gaat lukken, gewoon proberen, zou ik zeggen.

Geplaatst: 23 aug 2007, 22:20
door dpau2820
didi79 schreef:In sommige gevallen gaat dit wel. Heb laatst nog een Engelse XP Home geinstalleerd met een key die bedoeld was voor Nederlandse. Maar ik heb al vaker meegemaakt dat het niet gaat. Vooraf is er gewoon geen enkele manier om zeker te weten of het gaat lukken, gewoon proberen, zou ik zeggen.

dan pak je gewoon een illegale key en daarna bij de genuine check heb je de mogelijkheid om een andere key in te geven waarbij die key voor een andere taal wel werkt.
zo deed ik het toch op mijn dell omvan nederlands naar engels te gaan

Geplaatst: 01 sep 2007, 13:42
door lizardking
Even iets anders, een juf op school van de kinderen heeft het volgende probleem.
Laptop gekocht waarop geen OS was geïnstalleerd. Thuis gekomen installeerd ze de bijgeleverde dvd met win vista premium ... edition. Blijkt alles in het engels te staan. Ik heb al nagekeken maar bij deze versie kun je niet via configuratie de taal veranderen.

Zou het mogelijk zijn als ze de OI opnieuw installeerd om de taal te wijzigen of is ze eraan om een nieuwe nederlandtalige versie te kopen. Ik heb haar ook zeker aangeraden om terug te gaan naar de winkel en het probleem uit te leggen.

graag jullie visie hierop
Lizard king

Geplaatst: 01 sep 2007, 14:47
door Kenneth
Windows Vista Help schreef:Windows Vista Multilingual User Interface Pack (MUI).‌ Windows Vista MUIs provide a translated version of most of the user interface. MUIs require a license to be used and are only available with Windows Vista Ultimate and Windows Vista Enterprise. If you are using Windows Vista Ultimate, you can download MUIs by using Windows Update. If you are using Windows Vista Enterprise, contact your system administrator for information about installing additional languages


Zal dus niet lukken

Geplaatst: 01 sep 2007, 14:50
door Weetgraag
Je kan proberen herinstalleren maar als het een volledig engels versie is
zal het terug naar de winkel gaan zijn. Ik begrijp niet goed dat er niks opstond, normaal is een laptop toch altijd voorzien van een preinstall waardoor je zelf de taal kan kiezen??

Greetz
Weetgraag :wink:

Geplaatst: 01 sep 2007, 15:07
door lizardking
Weetgraag schreef:Je kan proberen herinstalleren maar als het een volledig engels versie is
zal het terug naar de winkel gaan zijn. Ik begrijp niet goed dat er niks opstond, normaal is een laptop toch altijd voorzien van een preinstall waardoor je zelf de taal kan kiezen??

Greetz
Weetgraag :wink:


Ik vond dat ook een beetje raar maar ja, ik heb niet gevraagd waar ze hem gekocht heeft. Zal wel in een winkel zijn want was gloednieuw. Ik vind het dan ook spijtig dat de winkel hun heeft laten "sukkelen" want het zijn echte pc-leken en hebben reeds verschillende mensen moeten inschakelen om hulp.

Ik zal het doorgeven, bedankt alvast
Lizardking

Geplaatst: 01 sep 2007, 17:33
door dean3009
Bij Vista kun je enkel bij de Ultimate Edition van taal veranderen... Had dit eens geprobeert, maar vond het wat lastig... In het begin zeggen ze dan zo "Welcome" en daarachter alles in het Nederlands :?

Geplaatst: 01 sep 2007, 18:38
door verdickt
ik ben zeker dat ik een hele tijd geleden voor vista language packs heb gedownload.

Zal eens kijken of ik die nog vind, want downloaden is één, bewaren twee en gebruiken drie.

Geplaatst: 02 sep 2007, 00:34
door Kenneth
Language packs zijn zo te downloaden van de microsoft site maar ze werken enkel bij de ultimate en de enterprise edities.

Dus ja, je mag honderd language packs staan hebben op je pc, als je niet met de juiste versie werkt, gaat het dus niet lukken

Geplaatst: 02 sep 2007, 15:01
door dean3009
Je kunt dit via Vista Ultimate Extra's doen... Dus Start ==> Programma's ==> Extra's en upgrades ==> Windows Ultimate Extras ==> Beschikbare extra's weergeven ==> Naar onder scrollen en je ziet allemaal Language Packs...

Geplaatst: 02 sep 2007, 15:47
door Kenneth
hiermee bied je niet echt een oplossing voor dit probleem aangezien de vraagsteller zei:

win vista premium ... edition


Er is eigenlijk gewoon geen oplossing behalve deze cd van vista terug brengen en een nederlandstalige vragen