Pagina 1 van 1

FTP Upload probleem.

Geplaatst: 11 jun 2007, 10:12
door Piru
Dag allemaal,

Ik ben een half jaar geleden het huis uitgetrokken. Ik ben gaan samenwonen met mijn vriendin en we hebben daar een volledig nieuw Dommel abonnement genomen.

Over het algemeen gezien ben ik zeer tevreden over Dommel en de geleverde service. Tot ik één van men hobbies terug opnam: sitebuilding. FTP uploading is een enorm probleem bij mij.

Op 3 verschillende computers en met verschillende software geeft dit steeds hetzelfde resultaat. De upload begint aan 9kb/s en daalt dan gaandeweg naar 0kb/s (we spreken hier over enkele seconden). Ik moet jullie niet vertellen dat dit zeer frustrerend is.
Aanvankelijk dacht ik dat dit te maken had met mijn hosting provider. Na contact met hen opgenomen te hebben bleek dit zo niet te zijn. Ik kan namelijk zonder enig probleem van een andere locatie uploaden, met een van die 3 computers waar ik het mee getest heb.
Daarna heb was de router aan de beurt. Ook hier blijkt alles correct ingesteld te zijn (het gaat om een USR 805461 die bij mijn ouders steeds perfect gewerkt heeft met een Belgacom lijn, wat technisch gezien dus in feite geen verschil maakt).
Hierna was Dommel zelf aan de beurt. Een mailtje en een week wachten later kreeg ik volgend bericht:

Kan u eens trachten passive ftp sessies te gebruiken ipv active ftp?

We hebben een test op uw lijn uitgevoerd en deze tonen geen probleem met de lijn zelf aan:



SynchroState synchro

PortState unlock

DownstreamBitRate 4640 Kbps

UpstreamBitRate 512 Kbps

DownstreamNoiseMargin 16 dB

UpstreamNoiseMargin 20 dB

DownstreamAttenuation 14 dB

UpstreamAttenuation 5 dB


Ik gebruik enkel PASV FTP omdat ik achter een firewall zit, dus dit kan de oorzaak ook niet zijn.

Heeft iemand van jullie enig idee waar de fout zit die ik, of anderen gemaakt hebben. Ik moet en zal deftig kunnen uploaden via FTP (overigens hebben andere manieren van uploads het genoemde probleem niet, wat misschien een interessant weetje is). Ik heb zo het gevoel dat er alsnog iets met de router is, aangezien ik in feite niet echt kan twijfelen aan de beweringen van Dommel zelf.

Bedankt op voorhand!

Piru

EDIT: Mijn router is een Alcatel Speedtouch (zo een van die oudere)

Geplaatst: 11 jun 2007, 10:15
door lithion
Probeer eens zonder passive ftp.

Geplaatst: 11 jun 2007, 10:22
door Piru
Dat heb ik inderdaad al geprobeerd, maar dan doet die al helemaal niets. :)

Ik heb een link gevonden (in het Duits) waar iemand exact hetzelfde probleem lijkt te hebben met eenzelfde router. http://www.router-forum.de/thread.php?t ... 34715944db

Geplaatst: 11 jun 2007, 10:22
door Burny
IK gebruik zeer regelmatig FTP (ook om websites te updaten/ontwikkelen) en mijn uploadspeed is normaal. Welk FTP prog gebruik je?

Geplaatst: 11 jun 2007, 10:36
door Piru
Core FTP en Filezilla heb ik geprobeerd. Met Core FTP werk ik al jaren en het is geïnstalleerd op men laptop. Hier op het werk kan ik perfect naar de gewenste servers uploaden, waar dat thuis dus niet lukt met dezelfde laptop.

Geplaatst: 11 jun 2007, 15:40
door on4bam
Ik gebruik SmartFTP en heb geen probs om te uploaden naar zowel mijn eigen site (hosting Dommel) als een externe website. Steeds full speed. Ook met Netobjects Fusion is er geen probleem met de upload.

Ik gebruik ook steeds passive FTP

Geplaatst: 11 jun 2007, 20:46
door Piru
Heb Smart FTP geprobeerd, zelfde probleem. Op het werk werkt het, thuis niet...

Re: FTP Upload probleem.

Geplaatst: 11 jun 2007, 21:31
door kUmbro
Piru schreef:Ik gebruik enkel PASV FTP omdat ik achter een firewall zit, dus dit kan de oorzaak ook niet zijn.

misschien is die firewall de schuldige?

Geplaatst: 11 jun 2007, 22:14
door Piru
Ik heb zowel Windows Firewall als de firewall op de router al uitgeschakeld gehad. Niets gekort. Ik heb net de router volledig gereset + nieuwste firmware; geen verandering.

Zeer irritant probleem :)

Ik heb men lijn ook nog eens getest met speedtest en alles lijkt in orde te zijn.

Geplaatst: 12 jun 2007, 09:03
door hoy69
piru , hebben je ouders of kennissen een skynet acount.? gebruik anders iemand anders hun username en paswoord en probeer t dan opnieuw. zo kan je uitsluiting vinden of het acount gebonden is.

Geplaatst: 12 jun 2007, 11:45
door Piru
Ik vermoed dat het ergens iets met mijn eigen apparatuur te maken heeft. Ik dacht nochtans dat FTP poorten normaal gezien standaard open staan? Kan een modem poorten blokkeren?

Geplaatst: 12 jun 2007, 12:42
door DarthDavy
Ik gebruik FileZilla in combinatie met m'n Dommel abo en heb geen enkel probleem. Dus jah... zal idd iets moeten zijn in je apparatuur thuis, maar ik zou ook niet weten wat.

Geplaatst: 12 jun 2007, 15:49
door zippie666
DarthDavy schreef:Ik gebruik FileZilla in combinatie met m'n Dommel abo en heb geen enkel probleem. Dus jah... zal idd iets moeten zijn in je apparatuur thuis, maar ik zou ook niet weten wat.


Idem, mss dat net die poort geblokkeerd wordt ofzo, ik zou het anders ook niet weten hoe't komt :?

Geplaatst: 12 jun 2007, 17:29
door hoy69
Piru schreef:Ik vermoed dat het ergens iets met mijn eigen apparatuur te maken heeft. Ik dacht nochtans dat FTP poorten normaal gezien standaard open staan? Kan een modem poorten blokkeren?

ge hebt geen poorten nodig om te uploaden hoor. server kant heeft poorten open en of dicht. btw als je een gewone adsl modem hebt zonder router kan er helemaal geen sprake zijn van blokkeringen.(kweet nie uw setup mor ge snapt me wel)

Geplaatst: 12 jun 2007, 17:57
door Piru
Setup is als volgt:

Dommel ADSL Lijn ----> Alcatel Speedtouch Home ----> Router USR 5461 ----> Wired/Wireless Clients

De Alcatel modem is een oudere ADSL modem.

Geplaatst: 12 jun 2007, 18:03
door steve_jaspers
eindelijk, iemand met hetzelfde probleem als ik ..:D

ik werk met een linksys gateway WAG54G V.2 op een evonet lijn en ik heb exact hetzelfde probleem ...

ook al meerdere ftp programmas gebruikt, passive enzo, firewall uitgeschakeld, firmware, nix werkt ...

bij mij gaat het altijd goed tot 16kb en dan valt het gewoon stil, na een tijdje gevolgd door een time-out ...

sorry dat ik niet kan helpen, maar ook ik hoop hier het antwoord te vinden ...

Geplaatst: 12 jun 2007, 21:32
door Piru
Ik heb nog wat tijd gevonden en de modem rechtstreeks aan de PC gehangen. Nu gaat alles perfect.

Sinds gisteren waren ook een aantal sites onbereikbaar. Met de modem rechtstreeks aangesloten kan ik én goed uploaden én alle eerder onbereikbare sites vlotjes bereiken. Go figure. Dat wordt dus een nieuwe router waarschijnlijk :?

Geplaatst: 12 jun 2007, 21:52
door ubremoved_983
Piru schreef:Sinds gisteren waren ook een aantal sites onbereikbaar. Met de modem rechtstreeks aangesloten kan ik én goed uploaden én alle eerder onbereikbare sites vlotjes bereiken. Go figure. Dat wordt dus een nieuwe router waarschijnlijk :?


Of je huidige router goed configureren ...

Geplaatst: 12 jun 2007, 22:02
door Piru
Of je huidige router goed configureren ...


Dat is dus waarom ik de thread gestart had. Alle suggesties zijn welkom. Maar ik was onder de indruk dat routers met als end-user de thuismarkt nogal weinig te configureren hebben. Ik vind ook nergens iets terug aangaande FTP configs in de USR user interface.

Geplaatst: 12 jun 2007, 22:05
door ubremoved_983
Piru schreef:Dat is dus waarom ik de thread gestart had. Alle suggesties zijn welkom. Maar ik was onder de indruk dat routers met als end-user de thuismarkt nogal weinig te configureren hebben. Ik vind ook nergens iets terug aangaande FTP configs in de USR user interface.


Ik heb ook een tijdje een FTP probleem gehad, het bleek aan mijn NAT configuratie te liggen. Ik heb dan 10 poorten gespecifieerd in mijn router als virtuele server naar het ip van mijn client pc, de ftp client zelf heb ik een beperkte range ( diezelfde poorten ) geconfigureerd als passive ftp range. Works like a charm nu.

Geplaatst: 15 jun 2007, 09:10
door Piru
hmmz, van't weekend heb ik nog eens tijd om te prutsen, zal het eens proberen te bekijken.

Maar echt gebruiksvriendelijk is het wel niet :-)

Geplaatst: 15 jun 2007, 09:58
door Burny
ditCh schreef:
Piru schreef:Dat is dus waarom ik de thread gestart had. Alle suggesties zijn welkom. Maar ik was onder de indruk dat routers met als end-user de thuismarkt nogal weinig te configureren hebben. Ik vind ook nergens iets terug aangaande FTP configs in de USR user interface.


Ik heb ook een tijdje een FTP probleem gehad, het bleek aan mijn NAT configuratie te liggen. Ik heb dan 10 poorten gespecifieerd in mijn router als virtuele server naar het ip van mijn client pc, de ftp client zelf heb ik een beperkte range ( diezelfde poorten ) geconfigureerd als passive ftp range. Works like a charm nu.


Dat heb ik ook zo ingesteld, echter voor inkomende FTP connecties. Normaal heb je dit toch niet nodig om een uitgaande FTP connectie tot stand te brengen :???:

Geplaatst: 15 jun 2007, 12:51
door Piru
exactly..

Nu ik denk dat die router zowiso FUBAR is, af en toe belt 'em nu zelfs niet meer in heb ik gemerkt.

Geplaatst: 16 jun 2007, 17:28
door Piru
Kben de router in garantie gaan ruilen bij Media Markt, ze erkenden dat er een probleem moest zijn en ik mocht een nieuwe gaan halen. Heb voor een "Linksys Wireless G ADSL Home Gateway" gekozen.

Works like a charm.

Thx voor alle suggesties en hulp!

Geplaatst: 16 jun 2007, 23:27
door RaPMaN
Hoeveel heb die Linksys router betaald als ik vragen mag ?

Geplaatst: 17 jun 2007, 11:06
door Piru
Die staat 99€ in de Media Markt, maar ge zult die elders wel goedkoper kunnen krijgen vermoed ik. Maar aangezien ik dankzij de garantie 80€ krediet had viel het dus nog mee. :)

Geplaatst: 17 jun 2007, 14:56
door steve_jaspers
dus je hebt de gateway gekocht waar ik hetzelfde probleem mee heb .. :eek:???

Geplaatst: 27 jun 2007, 15:42
door Piru
yup, met hardware is het altijd een kwestie van chance hebben ;)