Pagina 1 van 1

pictograms weg in start menu, snelmenu en als ik bv....

Geplaatst: 15 sep 2003, 23:28
door archibabe
Hallo,
Allez, ik heb weer iets voor (twas lang geleden :oops: :? )
Al de pictograms zijn weg in het start menu, snelmenu en als ik bv.bestanden wil invoegen en zoals nu bij dit explorer venster in de titel-, adres en onderste balk ook geen icoontjes en als ik explorer net opzet geeft hij wel een icoontje, maar zodra hij ingeladen is, is het weg en bij rechtermuis-klik ook (zo van kopiëren naar...) . Is het wat duidelijk?
Ik was op mijn gemak Ceasar III aan 't spelen en toen ik gedaan had, zag ik dat ipv de pictograms weg waren en in de plaats zwarte blokjes stonden. Op mijn bureaublad en in mappen heb ik er geen last van (de gewone formaten dus), maar die kleintjes zijn weg.
De dagen daarvoor heb ik niks nieuw op mijn harde schijf gezet, wel bestanden bekeken (je kent dat wel bij downloaden ipv opslaan, bekijken kiezen).
Ik heb een scan met Norton en Adaware gedaan, niks onregelmatigs aan het licht gebracht.
Hebben jullie meer raad hoe ik kan uitzoeken wat er gebeurd is? :???:

Geplaatst: 16 sep 2003, 00:05
door meon
Druk eens op F11 (full screen :))

Ik vermoed dat het dit is, al is me het niet helemaal duidelijk waar wat juist gebeurt. Maak ook even een onderscheid tussen Internet Explorer (de internet browser) en Explorer (deze computer, verkenner, ...)

Geplaatst: 16 sep 2003, 14:18
door archibabe
ahja, sorry, ik bedoelde natuurlijk Internet Explorer. Ik zie wel niet wat die F11 verschil maakt, dan zie ik ze gewoon niet meer op die startbalk vanonder, maar ze zijn er nog. :???: :???:
Ik zal voor alle duidelijkheid schermafdruk invoegen...

Geplaatst: 16 sep 2003, 16:21
door Sensei Zeon
heb je al eens geherstart, dit helpt normaal gezien tegen die problemen
anders herinstalleer je best de videokaart driver denk ik

Geplaatst: 16 sep 2003, 16:45
door meon
Op het zicht gebruik je windows 98. Je kan via de UI Powertoys van windows 98 (staan op de cdrom normaal) iconen rebuilden, maar dat is een éénmalige oplossing.
Je kan eens proberen de drivers voor de grafische kaart te updaten ja, ik zou anders niet meteen weten wat je anders nog kan proberen ...

Geplaatst: 16 sep 2003, 16:51
door Weetgraag
SeNsEi Ze0n schreef:heb je al eens geherstart, dit helpt normaal gezien tegen die problemen
anders herinstalleer je best de videokaart driver denk ik


Hier ga ik volledig in mee, ook al meegmaakt met een game die bv eens voor "freeze" zorgde.
Heropstarten wil wel eens helpen maar de oplossing is toch je settings en drivers voor je videokaart nakijken.

Greetz
Weetgraag :wink:

Geplaatst: 16 sep 2003, 22:41
door The Oddity
Tis zoals reeds gezegd ofwel je icon-cache die ergens naar de k*** is, ofwel uw videokaart die hapert: hoe checken?

- herstart je pc en start op met zo weinig mogelijk background programs, zet er desnoods een paar af die gestart worden vanuit het registry met winkey+r 'msconfig'[enter]. Laatste tabblad startup --> nav & background things killen.

Indien je heropstart en het werkt, je ziet de missing icons, dan ligt het ofwel aan je grafische kaart die ni mee kan --> eens nieuwe drivers uninstallen. Of aan te weinigram. Laat ons weten hoeveel ram je hebt. Win98 heeft soms rare kuren als em low on ram-memory is :)

Vertraging van beeld, etc etc..

Indien je de icoontjes niet hebt --> probleem met die icons zelf, zie post meon. PowerToys gebruiken die op de originele install cd staat.

Geplaatst: 19 sep 2003, 15:20
door archibabe
ik heb dus zoveel mogelijk programma's afgezet die mee opstartten, maar geen verschil, ik zal de drivers eens herinstalleren, maar dan moet ik eerst die cd's terugvinden :oops:
ik laat iets weten...
aja, ram 64 mb, tja ik weet het, het is dan ook een "oude" en ja ik heb nood aan een nieuwe, want alles begint er aan te haperen...

Geplaatst: 19 sep 2003, 16:09
door Sensei Zeon
je installeert best de nieuwste drivers (niet die op een cd staan)
wat voor een videokaart heb je?

Geplaatst: 19 sep 2003, 16:49
door archibabe
voodoo3-2000 8mb
dan zal ik eens achter updates googelen...
bedankt

Geplaatst: 19 sep 2003, 17:14
door Sensei Zeon
ik heb hier drivers voor jou gevonden:

http://www.video-drivers.com/drivers/40/40703.htm

login: driver pass: all

Geplaatst: 19 sep 2003, 20:22
door Sub Zero
Het bedrijf dat die kaarten maakte bestaat niet meer, vroeger kon je drivers en zo vinden op www.3dfx.com. Maar nu niet meer. Er worden wel nog drivers ontwikkeld, maar het zijn geen officiële. De drivers en andere zaken rond deze grafische kaarten kan je vinden op www.voodoofiles.com. De drivers zelf kan je hier vinden.

Ik heb zelf nog zo een kaartje en die zijn heel goed, enkel spijtig dat de fabrikant niet meer bestaat vanaf 1999.

Cheers

Geplaatst: 19 sep 2003, 21:28
door The Oddity
archibabe,

heb je het nog als je met bijna niks opstart?

Heb je het enkel met icons, of ook met andere dingen? bureaublad met doffe kleuren ofzo? Want met win98 en 64Mb ram.. zou dat wel eens gewoon win98 ook kunnen zijn die beke blijft hangen :)

Is dat zo plosts gekomen??

Probeer eerst met die drivers :)

niet gelukt

Geplaatst: 21 okt 2003, 16:10
door archibabe
dat met die drivers is niet gelukt :cry: ik zal nog wat verder proberen...

Oddity, als mijn raam vb.
heeft opengestaan en het dus koud is in mijn kamer, krijgt mijn pc idd ook 'rare' kleuren, blauw wordt bv. roze en het is net of er een vlek op mijn scherm ligt. Nu weet ik niet zeker of dit ook zo is met zeer warme temperaturen, denk van wel...

Geplaatst: 21 okt 2003, 16:46
door meon
Die dingen hebben wel met kleurtemperatuur te maken, maar lijkt me meer een magnetische afbuiging van de electronen. Staan er (zware of onafgeschermde) boxen in de buurt? Is de kabel van pc naar scherm nog in orde (dus geen loszittende stekker, of omgebogen pinnetjes)

Geplaatst: 21 okt 2003, 16:50
door archibabe
meon,
de kabels zijn volgens mij nog perfect in orde en aangesloten.
op zo'n 1,5 meter hangen boxen van 80W, ik weet niet wat je met onafgeschermt bedoeld, maar dat beschermnetje enz is er nog allemaal aan.
iets wijzer?

Geplaatst: 21 okt 2003, 16:59
door meon
De meeste computer-luidpsrekers zijn van binnen magnetisch afgeschermd (in een luidspreker zitten immers sterke magneten die je beeld-kanon kan doen afbuigen). Als dat bvb hifi-luidsprekers zijn, heb je weinig kans dat die afgeschermd zijn. Ook houten luidsprekers zijn beter dan metalen of plastieken (hoe meer materiaal er tussen, hoe zwakker de storing). Op 1,5 meter zouden 80w speakers erchter geen problemen meer mogen geven ... Wordt je scherm echt warm eigenlijk?

Geplaatst: 21 okt 2003, 17:22
door Blue-Sky
meon schreef:Die dingen hebben wel met kleurtemperatuur te maken, maar lijkt me meer een magnetische afbuiging van de electronen.

Daar sluit ik me bij aan, het kan zich ook om een hardwarefout handelen in je monitor, wat men noemt een koud soldeerpunt bv. aan het circuit van de demagnetisering.
Telkens bij inschakelen van de monitor, wanneer deze koud staat is er een krachtige demagnetisatie stroom door een wikkeling welke achteraan de beeldbuis zit.
Deze demagnetisatie wikkeling wordt aangestuurd door een speciale weerstand (PTC) deze laat een krachtige stroom door in koude toestand, om dan snel naar een hoge inwendige weerstand te gaan.
Deze weerstand heeft soms op een van zijn 3 soldeerpunten een koude las, deze PTC is een rechthoekig blokje wat op de printplaat zit gewoonlijk niet zo ver af van de stekker van de demagnetistiespoel, moet je vinden en soldeerpunten eens nazien.
Andere en meest slechte geval zou zijn dat het gatenmasker van je beeldbuis op een hoek los is, normaal op 4 hoeken bevestigd.(zou dit laatste het geval zijn, dan ziet het er niet zo goed uit)
Maar bij overdreven temp verschil kan dit wel eens gebeuren, indien mogelijk eens andere monitor aansluiten als test, zelfde model, zodat je geen andere instellingen hoeft te doen.
NB: Dit heeft niets te maken met verdwenen pictogrammen hé, wel met die vlek op je beeldbuis, zoals je deze beschreef.

Geplaatst: 22 okt 2003, 13:48
door The Oddity
archibabe,

hmm bizar, ik zou je aanraden om eens te proberen met een andere monitor aan te sluiten op je computer. (evt eens lenen bij de buren, of bij een kameraad) Als die wel goeie kleurtjes geeft: monitor defect.

Anders begin ik toch af te vragen bij de kwaliteit van de grafische kaart. Eventueel, als je kan testen met een andere grafische kaart eens proberen of je dan deftig beeld krijgt... volgens mij begint dit probleem meer en meer te wijzen op een hardware storing.