Pagina 1 van 1

Speedtouch 706 Wifi DHCP probleem

Geplaatst: 23 feb 2007, 22:17
door The Conquer
Hallo,


Ik heb steeds problemen met mijn ip-adres nadat ik mijn computer uit standby haal. Ik heb dit op verschillende computers. Ik krijg dan geen ip-adres (169.154....) soms krijg ik dan wel een maar wordt de gateway niet ingevuld,...
Als ik dan op verbinding herstellen klik werkt het wel terug.

Weet iemand hoe dit komt?

normaal

Geplaatst: 24 feb 2007, 14:09
door Monkey
....

Geplaatst: 24 feb 2007, 15:50
door The Conquer
Normaal? Ik verwacht dat zoiets niet voorvalt, en ik steeds keurig mijn adres terug krijg.

Geplaatst: 24 feb 2007, 16:01
door Poedelbrein
Voor Tele2 is dat normaal. Voor een serieuze, professionele ISP is dat bijlange niet normaal :P

Re: normaal

Geplaatst: 24 feb 2007, 17:29
door kaween
Monkey schreef:lol :p das normaal :)


??? Hoezo normaal ??? Waar heb je *dat* vandaan ?

Dat je Wan geen fixed IP heeft klopt, maar als ik het goed begrijp heeft Conquerer het over zijn Lan zijde, en da's hoegenaamd *niet* normaal. Het feit dat hij het heeft over een DHCP probleem geeft aan dat het over zijn eigen Lan gaat, trouwens.

Praat je over de lan-zijde ("achter de router") ? Wireless ? Wired ? Als het een Linksys zou zijn zou ik zeggen "reset je Linksys want je Pool zit vol"; misschien toch eens proberen : zet je modem eens uit en terug aan, maakt dat enig verschil ? Sommige wireless adapters hebben hier inderdaad problemen mee (lokaal in de pc), maar bij correcte werking moet zelfs een wireless lan zich na een standby perfect automatisch aanmelden, laat staan een wired.

Bijkomende nota : op mijn wireless deel van mijn 716 heb ik dat ook wel zo één keer in de 2 tot 3 maanden, maar dat komt vooral omdat er tegen die tijd al een enorme hoeveelheid verschillende wireless toestellen hebben zitten draaien uit testdoeleinden. Een simpele aan/uit is dan voldoende om de 716 terug tot de orde te roepen. De Linksys WRT rev 4 die ik op het werk heb moet ik om diezelfde reden quasi om de dag eens resetten; moet er toch eens DD-WRT op gaan gooien.

Geplaatst: 25 feb 2007, 09:24
door The Conquer
Het betreft het wifi gedeelte van m'n speedtouch 706 (origineel Tele2)
De 3 bekabelde pc's hebben nooit dit probleem. Op mijn laptop (Compaq NC6120) heb ik het 8 keer op 10 als ik uit standby kom.
M'n mediacenter werkt met een Linksys WMC54P draadloze pci-kaart. Daar krijg ik bij het booten zelfs slechts 1 keer op 2 een ip adres.

Geplaatst: 25 feb 2007, 10:10
door kaween
The Conquer schreef:Het betreft het wifi gedeelte van m'n speedtouch 706 (origineel Tele2)
De 3 bekabelde pc's hebben nooit dit probleem. Op mijn laptop (Compaq NC6120) heb ik het 8 keer op 10 als ik uit standby kom.
M'n mediacenter werkt met een Linksys WMC54P draadloze pci-kaart. Daar krijg ik bij het booten zelfs slechts 1 keer op 2 een ip adres.


Komt overeen met wat ik met 1 van mijn laptops heb (oudere Prism chipset, ooit gesloopt uit een defecte Medion desktop) gebeurd trouwens enkel op die éne laptop, alle andere werken perfect. Je kan eens proberen de wifi driver van je NC6120 te updaten, zal waarschijnlijk een Intel-Pro2200 A/B/G zijn (check your specs) en probeer de nieuwste drivers eens van de Intel site. Als je nu de Intel tool gebruikt ipv de MS WZC-manager, is het ook altijd de moeite waard om eens *enkel* de driver te gebruiken, en niet de complete toolset. Indien je deze nu net *wel* gebruikt, probeer dan eens de intel tool te gebruiken met een vast ingesteld profiel voor je 706. Probeer ook eens wanneer je maar *1* Wifi toestel in de lucht hebt, dus die andere echt wel even uitschakelen.

Een onmiddelijk pasklaar antwoord heb ik helaas niet voor je.

Geplaatst: 25 feb 2007, 19:56
door kaween
.... draai je trouwens XP of Vista ? Vista doet qua wireless wel meer rare dingen hoor, mijn Vista-testtoestel (Asprie 1804) is zelfs niet in staat om een reconnect te maken na een modem-reset zonder de Vista *ook* te rebooten, maar het feit dat ik daar met XP drivers onder Vista loop omdat Foxcom nog geen Vista drivers heeft zal daar ook wel niet vreemd aan zijn. :evil:

Geplaatst: 26 feb 2007, 08:07
door The Conquer
Ik draai op alle pc's XP Pro SP2. Eigenaardig dat die ene zelfs soms bij een reboot ook geen adres krijgt.

Geplaatst: 27 feb 2007, 20:32
door poekie68
das normaal


Da's normaal voor Windows :wink: . Gebruik een Mac, en je hebt dat probleem niet. :-D

Ik heb hetzelfde probleem voor met mijn laptop (HP) met WinXP Pro SP2, maar nooit met mijn Mac (Mac Mini met Airport).
En binnenkort staat hier nog een iMac. Nog even wachten op Leopard... Bye Bye Windows.

Geplaatst: 01 maa 2007, 21:35
door kaween
offtopic, maar zit inderdaad mede de kracht van de Mac. Wireless Mac = Airport. Period. Allee, da's niet helemaal waar, maar in praktijk komt het er wel op neer in mijn ervaring. Bij Windows zijn dat enkele tientallen verschillende hardwaredesigns, allemaal voorzien van een eigen chipmerk/versie combinatie, en dat dan nog eens verspreid over enkele honderden verschillende hardware aanbieders. Zoals ik al zei, ik heb (don't ask) een 6-tal verschillende wireless toestellen op mijn Thomson draaien, en ze werken allemaal correct op 2 na (ééntje met die oude Prism, de andere sinds Vista erop staat ... maar da's ook mede de reden waarm ik het geinstalleerd : om proberen uit te vissen waar het fout loopt met Vista).

Conquerer : die 6120 is waarschijnlijk uitgevoerd met een I2200A/B/G. Welke driver versie gebruik je ? Gebruik je WZC manager of de Intel tool ? Is er een verschil indien je je Thomson locked op 11mbps ?

Edit : mijn eigen Vista probleem is inmiddels opgelost. Indien er mensen zijn met een Acer met ingebouwde IPN2220 netwerkkaart (Acer) moet je op het internet gaan zoeken naar versie 03.07.2005 van InProComm chipset van Linksys/Cisco. Deze XP driver laat zich handmatig in Vista inladen, waarna het "can't connect" probleem onmiddelijk verdwijnt.

Geplaatst: 02 maa 2007, 07:49
door The Conquer
Ik heb zoals voorgesteld een nieuwe driver geïnstalleerd. Tevens heb ik daarbij de Inteltool verwijderd en gebruik nu dus de xp-wifi tool. Mijn driverversie is nu 9.0.4.27.
'k Heb de indruk dat het nu beter is.
'k Zal dan ook maar een nieuwe driver zoeken voor mijn Linksys kaartje.

Geplaatst: 03 maa 2007, 02:10
door kaween
.... slapeloze nacht. Insomnia.


Conquerer : als dat ook nog niet 100% werkt, probeer dan je pc een vaste ip te geven en rechtstreekse dns ingangen. Maw, je ip in de wireless range van je router (voorbeeld, 192.168.1.66), submask 255.255.255.0 en standaardgateway (bij mij 192.168.1.254), en dan als dns's 194.69.31.105 en 212.53.4.5

Met deze settings heb ik mijn onwillige Prism inmiddels ook op een betrouwbare wijze aan de praat, zelfs onder het vrij fragiele Vista Wifi systeem. Minder elegant misschien, maar zeer effectief, want de Prism wou echt quasi nooit foutloos van de eerste keer op het systeem, en werkt nu foutloos na boot en ook na wakeup.

Geplaatst: 03 maa 2007, 16:29
door The Conquer
Dank U. Dit werkt perfekt.

Geplaatst: 03 maa 2007, 17:38
door kaween
The Conquer schreef:Dank U. Dit werkt perfekt.


Graag gedaan. Had er eigenlijk veel eerder aan moeten denken.

En nu mogen alle crtiticasters die dit op Tele2 of op PC's in het algemeen proberen te schuiven me eens uitleggen in hoeverre dit probleem niet binnen de oplossing-scope van een gemiddeld-op-de hoogte gebruiker ligt. Niet dus.

Geplaatst: 04 maa 2007, 08:13
door The Conquer
The Conquer schreef:Dank U. Dit werkt perfekt.


'k Heb te vroeg gekraait. Toen ik daarnet opstartte kreeg ik geen verbinding, ook niet in mijn LAN. IP adres terug op DHCP gezet, dan kreeg ik een 169.254... na herstellen te hebben geklikt werkte het wel terug.

Eigenaardig dat wanneer ik nadien terug een vast ip invoer, het wel werkt.

Heb je nog tips ?

Geplaatst: 05 maa 2007, 20:08
door kaween
The Conquer schreef:
The Conquer schreef:Dank U. Dit werkt perfekt.


'k Heb te vroeg gekraait. Toen ik daarnet opstartte kreeg ik geen verbinding, ook niet in mijn LAN. IP adres terug op DHCP gezet, dan kreeg ik een 169.254... na herstellen te hebben geklikt werkte het wel terug.

Eigenaardig dat wanneer ik nadien terug een vast ip invoer, het wel werkt.

Heb je nog tips ?


Indien het *ook* niet op je LAN werkt, moet ik me toch vragen gaan stellen over ofwel je netwerk in het algemeen of je 706. Hoe dan ook, indien je binnen je XP configs niet werkt met een vergeten fixed ip ofzo ... zware twijfels over de correcte werking van je 706. Heb je die al eens gereset ? Indien ja .... een vriend/collega/vriendelijke buur vragen om eens langs te komen met een notebook : als daar hetzelfde mee gebeurt dan is je 706 duidelijk de schuldige.