Pagina 1 van 1

Belgacom niet langer Mobistar-aandeelhouder

Geplaatst: 23 feb 2007, 15:27
door Blue-Sky
<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_1406853.jpg" align="left" width="79" height="120">De Belgische operator verdient een zakcent van 147 miljoen Euro aan de verkoop van zijn aandeel. Het minderheidsaandeel van Belgacom in concurrent Mobistar, een erfenis uit de overname van Telindus een goed jaar geleden, had uiteraard geen strategische toekomst. De mobiele operator wordt immers gecontroleerd door aartsvijand France Télécom. Toch heeft Belgacom nog vrij lang gewacht met de verkoop.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/050707_mobistar_kl.jpg" align="right" width="120" height="100">De zaken gingen de voorbije maanden voorbeeldig bij Mobistar. Bij Belgacom klinkt het dan licht opportunistisch dat er ?werd gewacht op het juiste moment om de aandelen te verkopen aan de beste voorwaarden?. Die voorwaarden zijn zo'n 65 Euro per aandeel, of in totaal een zakcentje van een slordige 147 miljoen Euro.

Of dit betekent dat Belgacom er vanuit gaat dat het Mobistar-aandeel niet meer verder zal stijgen, wil de operator niet met zoveel woorden gezegd hebben.

Bron: Skynet.be van 22 feruari 2007

Geplaatst: 23 feb 2007, 15:52
door hellsnake
Daarom geven ze mij bandbreedte cadeau :-)
Ze hebben gewoon geld te veel :lol:

Geplaatst: 23 feb 2007, 17:02
door Zambo
Worden de prijzen nu eindelijk aangepast voor de Belgacom klanten?? Of blijft men geld uit hun zakken kloppen en lopen de hoge heren met dat geld weg?? Waar blijft adsl2(+) trouwens?? Waarom nog altijd 20 Euro duurder voor onbeperkt bellen?? Waarom nog altijd meer dan 40 Euro voor amper een 4Mbits lijntje terwijl concurentie hogere snelheden geeft voor in verhouding een lagere prijs??!! Waarom?? Waarom Belgacom??

Geplaatst: 23 feb 2007, 17:21
door deej
ROTFL Zambo get a clue.

Wie een beetje verder zocht zou weten dat Belgacom het geld in Telindus zal steken voor verdere expansie.

Geplaatst: 23 feb 2007, 18:22
door StB
Het lijkt me logisch dat Belgacom niet al haar ADSL1 kaarten nu nog in alle centrales in België gaat vervangen als men volop VDSL aan het installeren is overal, wat veel meer voordelen heeft tegenover ADSL2+.

Geplaatst: 23 feb 2007, 20:14
door Xi
vdsl2... heeft veel meer voordelen dat vdsl dus warom zouden ze nog vdsl instaleren?

mischien om dat het goedkoper is

Geplaatst: 24 feb 2007, 11:26
door Zambo
Dus als ik het goed begrijp. geen investering meer in ADSL2(+) omdat VDSL beter is en geen investering meer in VDSL omdat VDSL 2 beter is.

Tja dan stel ik mij de vraag gaat men nog investeren? Misschien is VDSL 3 beter dan VDSL 2 dus hoeft men niet te investeren in VDSL 2 en kan men wachten tot de 3 er is en dan zal den 4 of iets anders beter zijn ....... dus kan men opnieuw wachten .....

Dus alles blijft bij de 4Mbits lijntjes.

Arm Belgacom, (bijna) het enige telecombedrijf zonder schulden en het enige telecom bedrijf die liever achteruit gaat dan vooruit (door nog altijd de 4Mbits lijntjes te verkopen zonder alternatief (dure VDSL daar gelaten)).

Tja, dat ze maar investeren in Telindus.

Geplaatst: 24 feb 2007, 12:13
door StB
Dus als ik het goed begrijp.


Blijkbaar begrijp je het spijtig genoeg weer niet goed.


Tja dan stel ik mij de vraag gaat men nog investeren? Misschien is VDSL 3 beter dan VDSL 2 dus hoeft men niet te investeren in VDSL 2 en kan men wachten tot de 3 er is en dan zal den 4 of iets anders beter zijn ....... dus kan men opnieuw wachten .....


Wie zegt hier dat Belgacom wacht met de uitrol van VDSL (technologie) ?! Men is begonnen met VDSL1 maar intussen schakelt men reeds over op VDSL2.


Dus alles blijft bij de 4Mbits lijntjes.


Belgacom biedt VDSL Boost aan met een downloadsnelheid van max. 17Mbps.


Arm Belgacom, (bijna) het enige telecombedrijf zonder schulden en het enige telecom bedrijf die liever achteruit gaat dan vooruit


Bij een andere provider: gestart met 10Mbps -> dan stiekem laten zakken naar 5Mbps -> om dan een verdubbeling te kunnen aankondigen.

Geplaatst: 25 feb 2007, 00:41
door Goendi
ON TOPIC: het gaat hier over een beursoperatie, namelijk het incasseren van de waarde van een gedeelte Mobistar aandelen dat ze verworven toen ze Telindus overnamen. Het gaat dus om een zuiver financiële operatie, waarmee ze vermoedelijk een deel van het in Telindus geinvesteerde geld recupereren. Ik zie echt niet wat dat verband houdt met alle reacties die hier komen...

OFF TOPIC: Men rolt VDSL niet uit want er is VDSL2 in aantocht? Ter info: het enige verschil tussen VDSL & VDSL2 is de kaart die in de ROP steekt. Idem voor ADSL2+: het enige fysische verschil is de kaart die in de DSLAM steekt. Concreet betekend dit dus een investering omdat men extra apparatuur moet aanschaffen, maar men zal heus niet stoppen met het uitrollen van de kasten en de glasvezels, aangezien dat gewoon de basis is op de fysieke laag voor een goed werkend VDSL netwerk. Zijn hier voorts nog mensen met enig verstandelijk vermogen die on topic kunnen blijven?