Pagina 1 van 1

Groentje bij Tele2

Geplaatst: 13 dec 2006, 15:33
door samuelb1002
Hey

Man man ik had beter hier eens een paar dingen gelezen voordat ik mijn Belgacom afsloot en overschakelde op Tele2.

Oke belgacom heeft mijn lijn afgesloten en Tele2 heeft nog geen modem geleverd gevolg geen internet meer.

Naar de helpdesk gebelt en die wisten mij te vertellen dat ik mijn speedtouch 510 kan omtoveren naar een modem die werkt voor tele2. Ik moest enkel de firmware upgraden en dan twee poorten instellen.

Yep zoals altijd lijkt simple is het niet. Na veel gepruts met een paswoord kan ik de firmware upgrade applicatie opstarten (ik draai 0S X) maar halverwege blijft dat spel hangen.

Dus kan iemand mij in de goede richting sturen om die firmware update door te voeren of om de modificaties in mijn modem te maken in de huidige firmware versie?

Samuel

Geplaatst: 13 dec 2006, 16:24
door kaween
Hmm... indien dat een BGC-510 is gaat daar toch echt wel de meer algemene firmware in moeten, daar is niet echt onder uit te raken.

Ik heb heel lang een 510 gebruikt met Versatel/Tele2, gewoon de firmware afgehaald bij speedtouch.nl, en (maar dit weet ik nu niet meer zekerheid) het bestaande Versatel profiel gebruikt voor Nederland. Was niet ideaal, maar werkte, en stelde me toen als absolute ADSL beginner de boel in te richten zoals het dan wel moest.

Indien die upgrade niet draait op je OSX, misschien even een collega vragen met een notebook of zo ?

En by the way, "may the force be with you". :-D (neuh, zo erg is het nu ook weeral niet)

Geplaatst: 13 dec 2006, 16:50
door samuelb1002
Hey

Dat versatel profiel heb ik gevonden en dat heb ik al kunnen uploaden alleen het werkt dus niet.

Moet ik eigenlijk mijn firmware upgarden?

Samuel

Geplaatst: 13 dec 2006, 20:18
door lithion
Ik heb hier ook zo'n thomson 510 waarop origineel Belgacom firmware stond. Ik heb gewoon de standaardfirmware erop gezet en vervolgens configuratie ingevoerd: VPN/VCI 8.35 en verbinding maken via PPPoA. Je mag die niet configureren met het Versatel profiel uit NL. Dat zal niet werken.

Geplaatst: 13 dec 2006, 20:52
door kaween
samuelb1002 schreef:Hey

Dat versatel profiel heb ik gevonden en dat heb ik al kunnen uploaden alleen het werkt dus niet.

Moet ik eigenlijk mijn firmware upgarden?

Samuel



... zoals ik al zei, da's bijna 3 jaar geleden dat ik dat nog eens gedaan had. Ja, update was bij mij nodig, want ik had anders geen toegang tot de PPPOA/VCMUX setting. De destijdse BGC firmware liet enkel PPPOE/LLC-SNAP toe, waar Versatel niet mee aan de praat te krijgen was.

Als Lithion nog zo'n 510 heeft staan kan je best met hem de boel overgaan; éénmaal dat je een goede firmware in die 510 hebt zitten mag je eigenlijk niet meer te veel problemen hebben.

Heel goed mogelijk dat het Nederlandse profiel in ongewijzigde vorm niet zal werken, zo ver gaat mijn geheugen niet meer.

Geplaatst: 14 dec 2006, 09:30
door samuelb1002
Hey

OK ik zit een stap verder ik heb de firmware kunnen updaten op een PC. Via easy setup is het dan makkelijk te juiste poort in te stellen. 35.8 ofzoiets dergelijks.

Dan heb ik via de gateway 1.0.0.138 (dacht ik) de login ingegeven en het paswoord. Save all en dan in mijn netwerkbeheer van mijn Mac DHCP aangezet.

Maar Helaas pindakaas de boel werkt nog niet. Van de 3 lampjes is er eentje contant aan het flikkeren en de manual laat weten dat dit wil zeggen dat er geen syncronisatie is.

Wat kan ik nu nog proberen?

Samuel

Geplaatst: 14 dec 2006, 10:11
door poekie68
dat er geen syncronisatie is


Heeft Tele2 al ADSL geactiveerd op je lijn?

Hier vind je alle provider-onafhankelijke images voor de speedtouch routers. Onder residentialCD vind je een ISO (CD image file). Brand deze op een CD en daarop vind je een aantal templates die je kan gebruiken om je speedtouch te configureren.

Deze CD kan je ook gebruiken op Mac. Ik heb hem getest op Mac OS X. 'menu' is de configuartie wizard. 'stInstall' de upgrade wizard.

Geplaatst: 14 dec 2006, 11:41
door samuelb1002
Hey


Tele2 heeft mijn lijn geactiveerd dus das OK.


Bedankt voor je tip maar mijnen modem zite r niet tussen. Wel 510's maar niet de correcte versie.

Samuel

Geplaatst: 14 dec 2006, 12:57
door poekie68
Er is al een dergelijk topic geweest op dit forum. Kijk even hier.

Geplaatst: 15 dec 2006, 21:29
door samuelb1002
hey Thanks


Gevonden paar stomme foutjes gemaakt.

Samuel