Pagina 1 van 1

Hoe zit het met de downloadlimieten volgend jaar ?

Geplaatst: 25 nov 2006, 13:53
door dietervanb
Na alle problemen die ik gekend heb bij T2 ben ik daar zo rap mogelijk weg gegaan.
Er was echter 1 positief puntje : daar ik voor het eind van 2005 had ingetekend had ik geen downloadlimiet.
(heb nu 50 bij Dommel en dt volstaat voor mij)


Nu vraag ik me af of dit voor de "early adapters" zo blijft, of krijgen ze vanaf volgend jaar ook die 10 gig ?

Geplaatst: 25 nov 2006, 14:05
door The Conquer
Mijn contract loopt nu net 1 jaar. Ik heb alleszins nog geen bericht gekregen dat de voorwaarden zouden wijzigen. Van het ogenblik dat ze die wijzigen stap ik ook over naar een andere provider.

Geplaatst: 25 nov 2006, 18:23
door kaween
The Conquer schreef:Mijn contract loopt nu net 1 jaar. Ik heb alleszins nog geen bericht gekregen dat de voorwaarden zouden wijzigen. Van het ogenblik dat ze die wijzigen stap ik ook over naar een andere provider.


Ik heb die vraag enkele maanden al geleden gesteld, zowel aan Tele2 als ook aan de 2 kloeke Tele2 medewerkers die ons hier regelmatig bijstaan.

Hun antwoord is unaniem : voor de "pre-limits" verandert er niets aan hun huidige regeling. Dieter, voorlopig mag je gerust zijn en moet je geen enorme influx van ex-Tele2'ers vanaf 1 januari verwachten. :wink:

Geplaatst: 26 nov 2006, 01:58
door deepBlue
Tele2 All-In was in het prille begin niet bepaald wat men een betrouwbare ISP kan noemen. Dit is echter hard verbeterd de laatste tijd en de meeste kinderziektes zijn eruit.

Ikzelf ben ook een pre-limit, en zolang de voorwaarden hetzelfde blijven zie ik absoluut geen enkele reden om van ISP te gaan veranderen.

Geplaatst: 26 nov 2006, 20:59
door filipi
kaween schreef: Dieter, voorlopig mag je gerust zijn en moet je geen enorme influx van ex-Tele2'ers vanaf 1 januari verwachten. :wink:


haha, lol

voorlopig blijf ik ook nog...alhoewel ik het wisselen van netwerk hier met een bang hart afwacht :?

Geplaatst: 29 nov 2006, 20:16
door jvd1971
Al van het begin bij deze club en ik moet zeggen alles werkt top. En in het begin een paar keren de telefoonverbinding verbroken. Maar altijd een stabiele 400 kb sec.

Als ze slim waren geweest zouden ze weer iederen limietloos moeten aansluiten. Over een 1/2 jaar hebben ze 30% meer marktaandeel.

Geplaatst: 29 nov 2006, 21:30
door kaween
jvd1971 schreef:Al van het begin bij deze club en ik moet zeggen alles werkt top. En in het begin een paar keren de telefoonverbinding verbroken. Maar altijd een stabiele 400 kb sec.

Als ze slim waren geweest zouden ze weer iederen limietloos moeten aansluiten. Over een 1/2 jaar hebben ze 30% meer marktaandeel.


Dat krijgt hun infrastructuur niet getrokken, ben ik vrij zeker van. Die unlimited is een vergissing/miscalculatie geweest : Versatel More was met 1.1Mb/s nog wel limietloos te handhaven, maar alle gebruikers op een limietloze 4Mb/s ....iedere provider die dat tot nu toe heeft geprobeerd aan consumerprijzen te vekopen is eraan kapot gegaan.

Geplaatst: 29 nov 2006, 23:01
door filipi
kaween schreef:
jvd1971 schreef:Al van het begin bij deze club en ik moet zeggen alles werkt top. En in het begin een paar keren de telefoonverbinding verbroken. Maar altijd een stabiele 400 kb sec.

Als ze slim waren geweest zouden ze weer iederen limietloos moeten aansluiten. Over een 1/2 jaar hebben ze 30% meer marktaandeel.


Dat krijgt hun infrastructuur niet getrokken, ben ik vrij zeker van. Die unlimited is een vergissing/miscalculatie geweest : Versatel More was met 1.1Mb/s nog wel limietloos te handhaven, maar alle gebruikers op een limietloze 4Mb/s ....iedere provider die dat tot nu toe heeft geprobeerd aan consumerprijzen te vekopen is eraan kapot gegaan.


Inderdaad, misrekening van die van 't bovenste verdiep...'Versatel was limietloos ? Bah ja, dan houden we dat zo...'
Man, man, man, wie herinnert zich nog de eerste dag van het openstellen van hun All-in?
http://www.userbase.be/forum/viewtopic. ... highlight=

Wij (de userbasers) moesten de helpdeskmedewerkers ervan overtuigen dat hun provider echt unlimited aanbood :roll: :bang:
on-ge-loof-lijk was dat :lol:

en toch blijf ik ervan overtuigd dat, als IEDERE PROVIDER dit aanbied, het best draaglijk moet zijn...

Maarja, of we dat ooit gaan weten ? Waarom zouden ze proberen, het brengt hun toch niks :cry: Ja, last, dat wel :evil:

Geplaatst: 29 nov 2006, 23:51
door regeri
Ik ben voor onbeperkt :lol2:

Zelfs de 100 gb is mij te min

Geplaatst: 30 nov 2006, 02:24
door deepBlue
Het is inderdaad niet makkelijk om in het huidige internetlandschap in België onbeperkt aan te bieden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat iemand die zich eraan zou wagen ongetwijfeld veel klanten zal aantrekken, maar heel waarschijnlijk grotendeels zgn. heavy users.

Alleen zeer grote providers zoals Belgacom en Telenet zouden door hun groot - en dus gedifferentieerd - klantenbestand en uitgebreide netwerkinfrastructuur de moeilijke beginperiode van zo'n onbeperkt-aanbieding makkelijk kunnen overleven.

Want zodra er een grote speler onbeperkt begint aan te bieden, zullen de andere grote en daarnaa de kleinere providers sowieso volgen. Dat is immers de dynamiek van de internetmarkt.

BG en TN kiezen nu blijkbaar in dit prisoner's dillema allebei voor de status quo, en kijken rustig de kat uit de boom. Dit komt de consument niet ten goede.

De overheid kan in een vrijemarkt economie zich hiermee niet zomaar bemoeien, en het is dus wachten geblazen voor de goodwill van een van de grote ISP's.

Stiekem hoop ik natuurlijk dat die goodwill een beetje gestimuleerd zou worden door een grote buitenlandse speler die de Belgische markt aanboort...

Geplaatst: 11 dec 2006, 21:54
door KL
maar is er al iemand die langer dan een jaar klant is met de oude voorwaarden ?

stel dat ik afwacht om te zien of die nieuwe voorwaarden voor mij gaan gelden en ik wil dan pas opzeggen als ik merk dat er een contractaanpassing gebeurd, mag ik dan nog opzeggen of niet?


groeten

Geplaatst: 11 dec 2006, 22:11
door kaween
Inmiddels ? Ik. Bestelling bevestigd 17/11/05, All-in status liep al voor december in mijn statusscherm (inclusief 4mbps speed). En er zullen er inmiddels nog wel zijn.

Maar volledige zekerheid heb je pas na de 13e maand, eerste maand van het nieuwe jaar. Ik raad dus iedereen aan die met deze vragen zit, om zijn verbruik annex factuur na te gaan om boze verrassingen tegen te gaan tijdens de overgang van het eerste abo-jaar naar het tweede.

éénmaal langer als een jaar klant, kan je altijd opzeggen, mits een vooropzeg van een maand (?). Juiste termijn zou ik zelf moeten nakijken, maar je zit er allersinds geen nieuw jaar aan vast als je dat niet zou wensen.

Gezien mijn huidige toestand bij Tele2 (stabiel, snel, en vergeleken met load/performance/cost absurd goedkoop) en de huidige toestand op Belgische ISP's (duur, beperkt) zal me een nieuw jaar bij Tele2 niet echt moeilijk vallen. :twisted: Het is erg, maar ik heb (tot nu toe) het geluk dat ik -buiten een vast IP- alles heb wat indertijd aan de mensen met een RealDSL abo werd beloofd.

Je weet inderdaad nooit wat morgen brengt. Stel dat ze over een paar maanden of zo bij Tele2 toch besluiten de boel dicht te draaien, dan stap ik het ook af. Maar tot die tijd is het leut bij Tele2. :twisted: :twisted: :twisted:

Geplaatst: 13 dec 2006, 01:28
door Drewvt
deepBlue schreef:Stiekem hoop ik natuurlijk dat die goodwill een beetje gestimuleerd zou worden door een grote buitenlandse speler die de Belgische markt aanboort...


Zoals Tele2 die aanboorde? Liever niet. :-)

Geplaatst: 13 dec 2006, 09:26
door HANs
ik ben ook nog bij de max 5€ groep en heb via 'jos' te horen gekregen dat voor ons alles blijft zoals het is.

tele2 rules.

Geplaatst: 14 dec 2006, 09:39
door Ofloo
regeri schreef:Ik ben voor onbeperkt :lol2:

Zelfs de 100 gb is mij te min


kan wel zijn maar ik denk dat je toch blij zult zijn als het voor een degelijke prijs op de markt komt.

Geplaatst: 16 dec 2006, 12:06
door pluppie
Eigenlijk zijn we walgelijk verwend met onze tele2allin zonder limiet.
Maar gelukkig waren er toen niet teveel klanten die limietloos konden inschrijven. Het netwerk is stabiel en zolang het stabiel blijft, zal het Tele2 een worst wezen of we nu 10Gb of 200 Gb downloaden. Eigenlijk moeten we hopen dat Tele2 niet al teveel nieuwe klanten krijgt het komende jaar, zodat hun netwerk mooi stabiel blijft.
Ik heb hier al zeker 8 maand een heel stabiele lijn, en heb enkel 2 of 3 dagen gehad dat de telefoon even niet werkte.
Tele2 is voor mij gewoon de beste provider ooit (en ik heb er al heeeel veel gehad).

Geplaatst: 16 dec 2006, 12:17
door mousty
Ik ook "voor het ogenblik" 100% tevreden.
Heel stabiele lijn en snelheid en last but not least : interessante prijs :
Your current download speed:
4330kbit/s or 541kbyte/s
Your current upload speed:
401kbit/s or 50kbyte/s :-D

Geplaatst: 21 dec 2006, 17:05
door skindred
Ik haal max 400kbps
Maar mij hoort ge niet klagen ze
Net fkes OpenOffice binnengesleurd van Belnet
373 kB/sec --> netjes zeg ik zo
upload loopt gelijkaardig (max 40 kB/sec en dat is naar Tele2 ftp)
maar dan nog
no limit @ 40€ --> Who'd give a f*ck about speeds then? ^^

Hopelijk blijft Tele2 nog paar jaar mijne provider :D
In 't begin veel op gevloekt, maar da wist ik wel da et kinderziektes gingen zijn...

I guess we jumped/betted on the right horse!

Geplaatst: 21 dec 2006, 18:09
door HANs
correctie ... no limit @ 45€,

dank u Hans

Geplaatst: 21 dec 2006, 18:32
door skindred
Betalen mammie en pappie dan echt zo veel? :P
Tis inderdaad 45€ (waarvoor dank, Hans :lol:)
Maar ja, ik vind dat geen geld... (rekening houdende met het feit dat ik het zelf niet moet ophoesten),
want als ik vergelijk met wat ons mammie en pappie bij Telenet zouden moeten betalen voor de trafiek die ik verzet :|

Geplaatst: 23 dec 2006, 13:29
door teki
Ik zit er ondertussen ook over, vorig jaar eind november overgezet, nog altijd weinig problemen blijkbaar.

Mijn verbruik is nu ook niet zo exuberant hoog, maar het is gewoon handig om te weten dat je zusje gewoon kan webcammen en de ganse dag naar radiostreams en youtube filmpjes kan bekijken en dat je zelf ook niet moet gaan rekenen.