Pagina 1 van 1

Tele 2 all in: waar is de correcte info???

Geplaatst: 21 aug 2006, 13:13
door karelg
ik heb ier al veel gelezen, mr veel van hetgeen ier staat is nie echt recent meer en daardoor niet meer correct, ik ervaar dit nu zelf want ik heb tele2 all in sinds een week:

dus, voor alle nieuwe Tele2 All in gebruikers:

- jullie krijgen een modemrouter speedtouch 706 WL, niet een speedtouch 716 zoals hier overal staat.

zie http://www.speedtouch.com/prod706.htm
Meest recente firmware is 6.1.7.2.

- er is helemaal geen administratoraccount met paswoord 'sudnilet!', je krijgt een beperkte account 'tele2' met paswoord 'tele2'

- hierdoor kun je ook helemaal niet aan de 'user management' configuratie foefelen, zit niet in de menu's op de router

- ook backuppen van config's zit daar niet meer bij... :s. na een reset moet je dus alles herinstellen... dikke min dus

Nog een vraagje nu:
wat zijn de DNS-servers van Tele2 all in, ik kan naar geen enkele van deze pingen, naar andere ip's pingen gaat vreemd genoeg wel???????????????

deze ontvangen geen ping/tracert:
130.244.127.167
130.244.127.169
62.58.126.130
62.58.222.130

+ EDIT: FTP-probleem
ik kan alles uploaden via ftp.tele2allin.be, maar hoe haal ik dat in godsnaam er weer af (maw wat moet ik typen: http://???/bestand ??)

Geplaatst: 21 aug 2006, 14:19
door Kemblin
*off topic
tolower() wordt blijkbaar toch nog nodig ;)

karelg, userbase heeft niet zo graag dat je de topictitel met caps schrijft

geen hoofdletters

Geplaatst: 21 aug 2006, 14:26
door wnsnipes
meon heeft me daar ook bewust van gemaakt. Heb het juist in de regels van dit forum gelezen, is makkelijk recht te zetten. :oops:

Geplaatst: 21 aug 2006, 15:34
door poekie68
DNS-servers van Tele2 all in, ik kan naar geen enkele van deze pingen


De Tele2 DNS servers zijn inderdaad niet te pingen. Dat wil niet zeggen dat ze niet werken. Omwille van beveiligingsredenen antwoorden ze niet op pings.

Geplaatst: 21 aug 2006, 15:42
door karelg
dank u. en weet je toevallig ook hoe je je geĆ¼ploade data van je fTP-ruimte haalt??

Geplaatst: 21 aug 2006, 15:49
door karelg
tis al goed, kheb het zelf wel gevonden, echt wel vreemd dat niemand maar dan ook NIEMAND daar ook maar iets over vermeld heeft hier, de meesten hier zitten dan ook maar te zagen over iets waarvoor ze zelf gekozen hebben, moet je maar zo dom niet zijn e

http://home.tele2allin.be/%username%/bestand.extensie

OF

http://home.versateladsl.be/%username%/bestand.extensie

Geplaatst: 22 aug 2006, 08:17
door poekie68
echt wel vreemd dat niemand maar dan ook NIEMAND daar ook maar iets over vermeld heeft hier, de meesten hier zitten dan ook maar te zagen over iets waarvoor ze zelf gekozen hebben,


Zo zal je ver komen. Stel nog eens een vraag... Een beetje geduld AUB.

ik kan alles uploaden via ftp.tele2allin.be, maar hoe haal ik dat in godsnaam er weer af


Dat haal je er met FTP ook gewoon weer af. Wanneer je met je FTP client inlogt op de FTP server zie je de content op de server. Gewoon terug naar je PC halen. Ik gebruik CoreFTP Lite. Aan de rechterkant zie je de content in je account op de server. Gewoon selecteren en op het pijltje <- klikken.
http://www.coreftp.com/

Geplaatst: 22 aug 2006, 08:33
door karelg
poekie68 schreef:Zo zal je ver komen. Stel nog eens een vraag... Een beetje geduld AUB.
+
Dat haal je er met FTP ook gewoon weer af. Wanneer je met je FTP client inlogt op de FTP server zie je de content op de server. Gewoon terug naar je PC halen. Ik gebruik CoreFTP Lite. Aan de rechterkant zie je de content in je account op de server. Gewoon selecteren en op het pijltje <- klikken.
http://www.coreftp.com/


'ver komen'? :???:over wat hebt gij het man? en btw ik ben totaal niet ongeduldig of zow, ik heb het gewoon over waarmee sommige mensen bezig zijn, ze zitten te zagen en klagen mr dat ze dan gewoon veranderen e, ik bvb ben vree content van tele2, tis goedkoop en rap genoeg en ik ben echt wel ferm gerust in hun subjectieve zever, als er ier nu eens tenminste interessante tips stonden wat dat ge allemaal met Tele2allin kunt doen en hoe
+
das echt geen antwoord op mijn vraag. ik weet wel hoe een FTP werkt. ik zocht gewoon het juiste HTTP-pad omdat dit nergens vermeld staaat, en dat is via home.tele2allin.... daarmee kun je tenminste via een HTTP-URL iets doorgeven aan andere mensen, want FTP van Tele2allin verdraagt geen anonymous users.

Geplaatst: 22 aug 2006, 09:45
door deej
karelg schreef:'ver komen'? :???:over wat hebt gij het man? en btw ik ben totaal niet ongeduldig of zow, ik heb het gewoon over waarmee sommige mensen bezig zijn, ze zitten te zagen en klagen mr dat ze dan gewoon veranderen e, ik bvb ben vree content van tele2, tis goedkoop en rap genoeg en ik ben echt wel ferm gerust in hun subjectieve zever, als er ier nu eens tenminste interessante tips stonden wat dat ge allemaal met Tele2allin kunt doen en hoe


Dit is hier geen Tele2 How-to of fan site maar een gebruikersforum. Subtiel verschil.

Geplaatst: 22 aug 2006, 09:46
door poekie68
das echt geen antwoord op mijn vraag.


Stel uw vraag dan duidelijker.

End of discussion