Pagina 2 van 2
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 11:16
door Jack Daniels
Nee, ik zou helemaal niet aanraden om een grillpan te kopen die je gewoon op het inductievuur plaatst. Ik zou iets aanraden in de stijl van wat ik heb (zie foto in hoger bericht). Hoeft daarom niet even groot/zwaar te zijn. Als ik iets bak op dergelijke plaat, dan gebruik ik (zoals in veel Spaanse keukens) gewoon een breed plamuurmes wat je tussen plaat en vlees... schuift om het te keren.
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 11:33
door heist_175
Ik had het ook over een pan (
bv deze) en niet over een grillpan.
Ik zie het voordeel niet van zo'n vierkante plaat tov een "gewone" pan?
Geen idee wat zo'n vierkante (teppanyaki) plaat kost? De pan in mijn voorbeeld kost €204 (
Collishop).
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 12:02
door Jack Daniels
Bij grillen op een plancha zoals ik er eentje heb (of grillen in het algemeen) wordt verondersteld dat vetten die uit het vlees komen weg kunnen lopen. Gebruik je een gewone pan zoals die Demeyere of zo een plaat om op het inductievuur te zetten, dan blijft alle vetstof onvermijdelijk in het recipiënt en dat kan bij grillen nooit de bedoeling zijn.
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 12:43
door ubremoved_539
En je kan geen mooie streepjes bakken in je steak
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 13:59
door iceke
Nee, bij grillen veronderstel je dat je een mooi baklaagje krijgt zonder vetstof. roosteren in't mooi Nederlands. Je kan dit in den oven, op de bbq of in een grillpan (liefst een gietijzeren & geen teflon)
Uw plaat is geen grill & zal het ook nooit worden, ik kan mijn biefstuk ook zonder boter of olie in een gewone pan smijten, maar dat maakt het dus geen grillpan
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 14:27
door ubremoved_983
Ik grill mijn steak in de grilloven van mijn Falcon fornuis
Re: inductievuuur
Geplaatst: 27 okt 2015, 14:44
door Jack Daniels
Stoefer
Re: inductievuuur
Geplaatst: 28 okt 2015, 08:12
door sky
Als je een grillpan wilt voor je inductievuur koop dan iets zoals deze.
Hebben wij thuis ook, is volledig gietijzer en heeft geen anti-aanbaklaag dus ook geen schadelijke stoffen; zoals iceke reeds zei
Re: inductievuuur
Geplaatst: 28 okt 2015, 09:46
door iceke
Ik heb dezelfde, maar gebruik die eigenlijk nooit binnen. Veel te veel rook of spetters. Een Pan zoals die van heist leent zich veel meer voor de gerechten die wij maken.
Alle gebakken vlees smaakt zoveel beter in een gewone pan tov een tefal of grill pan. Vuur op hoog, amper of geen vetstof op je vlees aanbrengen, dichtschroeien aan beide kanten & daarna vuur lager, boter in de pan en verder laten garen.
Re: inductievuuur
Geplaatst: 28 okt 2015, 10:05
door sky
Maar dan heb je gewoon een gebakken biefstuk en geen gegrilde.
Het is wat je wilt natuurlijk.
Het spet inderdaad soms wel wat, maar dat nemen we er dan wel bij.
Blijkbaar zou de soort olijfolie ook verschil uitmaken.
Re: inductievuuur
Geplaatst: 28 okt 2015, 11:02
door Jack Daniels
Dat was mijn gedacht dus ook. Grillen houdt in: vlees op de grillplaat en om te bakken gewoon gebruik maken van het vet wat in het vlees zit. Maar er dan boter bij doen en verder laten garen in de pan??? Dan heb je alles behalve gegrild vlees.
Re: inductievuuur
Geplaatst: 28 okt 2015, 11:14
door iceke
Idd, die stukken hou ik voor op de bbq of in de oven, ik grill amper stukken die kleiner zijn dan 500g (of het zouden schaaldieren moeten zijn),