Eventuele klacht Test-Aankoop -> Belgacom ADSL

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maverick
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 20 sep 2002, 14:23
Locatie: Willebroek
Bedankt: 2 keer

Gazet van Antwerpen (site)

31/10 "Geplande ADSL-tariefverhoging van Belgacom is onwettig"

Test-Aankoop dreigt met gerechtelijke stappen tegen Belgacom indien het telecombedrijf doorgaat met een geplande tariefverhoging voor ADSL. Belgacom besliste volgens Test-Aankoop om vanaf 1 december het tarief voor een ADSL-abonnement te verhogen met een euro per maand indien de klant geen domiciliëringsopdracht wenst te geven.

Ook de lopende contracten worden geviseerd, zegt Test-Aankoop, wat niet door de beugel kan. Belgacom bracht zijn klanten van de maatregel op de hoogte door middel van een boodschap op de factuur.

"Met de tariefverhoging voor lopende contracten, wijzigt Belgacom eenzijdig de contractuele voorwaarden. Daarenboven is een dergelijk beding onrechtmatig en verboden overeenkomstig de wet op de handelspraktijken", luidt het bij de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop vraagt zich af of Belgacom niet gewoon de domiciliëring wil van alle Belgacomdiensten, wat tot gevolg heeft dat de consument nog nauwelijks de mogelijkheid heeft zich te verzetten tegen eventuele fouten in de facturatie.



Financeel economische tijd 31/10

Test-Aankoop klaagt ADSL-tariefverhoging Belgacom aan
(belga) - De consumentenorganisatie Test-Aankoop dreigt Belgacom voor de rechter te dagen als het telecombedrijf zijn tariefverhoging voor snel internet (ADSL) vanaf 1 december doorvoert. Belgacom rekent dan voor een maandelijks ADSL-abonnement een euro meer aan als dat niet met een domiciliering wordt betaald. Test-Aankoop stelt dat de tariefverhoging voor lopende contracten in strijd is met de wet op de handelspraktijken. Onzin, reageert Belgacom, de klant werd op tijd ingelicht over de prijsstijging.
Belgacom verhoogt het tarief voor een maandelijks ADSL-abonnement met een euro als de klant niet met een domiciliering betaalt. Het bedrijf bracht zijn klanten van de maatregel op de hoogte door middel van een boodschap op de factuur. Test-Aankoop zegt daarover heel wat vragen te hebben gekregen van consumenten. Belgacom ontving nog geen enkele klacht over de tariefverhoging. Volgens Belgacom-woordvoerder Jan Margot is het aanmoedigen van de facturering via domiciliering een normale zaak binnen de sector. Klopt, zegt Test-Aankoop, maar de klanten worden hier normaal van op de hoogte gebracht vooraleer een contract af te sluiten. Iets wat Belgacom volgens de organisatie niet doet.

Onwettig

Belgacom viseert eveneens de lopende contracten, aldus de consumentenorganisatie, wat een eenzijdige wijziging van de contractuele voorwaarden is. Dat beding is in strijd met de wet op de handelspraktijken oordeelt Test-Aankoop. Volgens Margot bepalen de algemene verkoopsvoorwaarden dat de klant op tijd moet worden ingelicht over een prijsstijging, wat gebeurde via de factuur. Belgacom houdt zich volgens zijn woordvoerder met andere woorden aan de wet.

Test-Aankoop stuurde Belgacom afgelopen week een ingebrekestelling. Als het bedrijf zijn plannen binnen de acht dagen niet aanpast, vordert de consumentenorganisatie een staking van de gewraakte handelspraktijken bij de rechter. De vereniging vraagt zich af of Belgacom niet gewoon de domiciliering beoogt van al zijn diensten, waardoor de klant nog nauwelijks de mogelijkheid heeft zich te verzetten tegen eventuele fouten in de facturering.

15:44 - 31/10/2002
Copyright © Tijdnet

[/quote]
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Bedankt voor de mededeling, Peter. Of de mensen nu betalen met een domiciliëring of via een gewone overschrijving. Wat maakt dat nu voor verschil??? Hun geld krijgen ze. De bende geldwolven. Ik zal er geen last van hebben, want de rekening wordt betaald via domociliëring, maar toch, voor diegene die het via een overschrijving doen. Het zou niet mogen. Het moest er even af.

Cheers
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”