Oekraïne

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Matt555
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 01 aug 2019, 09:37
Locatie: Thailand
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 10 keer

https://www.hln.be/buitenland/russen-ga ... ~a8537bbf/

Russen gaan door het lint op staatstelevisie na zinken vlaggenschip Moskva: “Gooi er één bom op en klaar”
Het zinken van het Russische vlaggenschip Moskva valt bijzonder slecht in Moskou. Op de Russische staatstelevisie was de afgelopen uren te zien hoe presentatoren, analisten en commentatoren woedend om vergelding schreeuwden. :lol:

KVDS 15-04-22, 08:50 Laatste update: 09:13
Opmerkelijk: de officiële Russische versie van de feiten is nog altijd dat er gewoon brand uitbrak op de Moskva en dat die leidde tot verscheidene explosies en niet - zoals Oekraïne beweert - dat het Oekraïense raketten waren die het schip kelderden. Toch werd er op de Russische staatstelevisie om wraak geroepen. :lol:
meer....(tot hiertoe geen +artikel...)
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Bij "Igor met de pet" moet het toch stilaan beginnen dagen dat er "iets niet klopt" met de officiële berichtgeving. Gisteren had men het over een ongeval op de Moskva waarbij door de ontstane brand munitie ontploft was. Het schip werd weggesleept ter reparatie. Blijkt daarna dat door de "storm" het schip alsnog gezonken is.
Volgens journalisten en weerkaarten was er 10 Knopen (18Km/u) wind in die omgeving, de storm zal dus in een glas water geweest zijn.
Op de Russische TV klinkt het nu plots dat Oekraine de Moskva heeft tot zinken gebracht en dat er een "harde reactie" moet komen.
Twitter: https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1514766062771875851 Ik blijf het vreemd vinden dat een "wereldmacht" zomaar een commandoship laat kelderen. Geen radar? Geen luchtafweer? Geen intelligence van troepenbewegingen of afgeluisterde communicatie?

Met zo'n kwalificaties (en aanvoer van wapens vanuit het westen) zie ik de Russen nog teruggedrongen worden tot aan de Zwarte zee (met inbegrip van de reeds geannexeerde Krim.

Ondertussen zou zowat iedere agressor moeten weten dat je geen enkel land of streek kan veroveren als je de bevolking tegen hebt (Vietnam, Afghanistan, Irak.... )
Bye, Maurice
https://on4bam.com
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

Men ziet hier duidelijk dat Rusland geen tegenstand van kaliber gewoon is,in syrie(aleppo) waren de verdedigers ongetwijfeld ook zeer goed,maar die hadden geen luchtafweer/Anti tank/vliegtuigen/heilicopters/scheepsraketten en andere wapensystemen van het Westen en vooral geen inlichtingen van de US/UK/Navo die heel vlug en correct word doorgegeven aan de Oekrainse strijders.

Men weet ondertussen ook in Rusland(de generaals dan) dat een aanval op Kiev(bombarderen) ook ten koste van heel wat vliegtuigen zal gaan,ze zijn er in het begin v/d oorlog er dan ook al een groot aantal kwijt,en moeten er rekening mee houden dat de luchtafweer nu gestuurd word door Amerikaanse radar met Russische luchtafweer(raketten).
Maar die burger op dat filmpje weet alleen wat de Russische staats tv hem heeft voorgekouwd en niet van de meer dan 80 jets die Rusland nu al kwijt is.
Laatst gewijzigd door fluppie op 15 apr 2022, 11:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Igor met de pet weet dat al lang en het is al lang zo. Igor gelooft ondertussen niet al te veel meer van wat men vertelt. "Wat moet je er van geloven" lijkt me de populairste opvatting.

Trouwens zo bizar is dat niet want ook hier kan men er wat van om tegenstrijdigheden ongestoord te verkondigen. In een andere topic heb ik het al aangekaart dat men van "alles op alles voor gascentrales" schakelt naar geen vergunning voor gascentrales. Tegelijk wel vergunning voor nog vervuilendere industrie in Antwerpen. Le Pen die zoete broodjes bakt met Putin maar toch stemmen blijft halen. Dan heb je nog de antivaxers en de 5G-fighters en tot slot de "pacifisten".

Rusland is inderdaad niet zo sterk als ze zichzelf wijsgemaakt hebben. Het is lang gelukt om anderen af te dreigen met kernwapens en ze via slinkse manieren langs binnenuit te verzwakken met "bevriende" politici. Nu de theorie in praktijk moet gezet worden, is het ineens toch een pak minder. Je ziet dat ook aan de reacties. Is hij weer daar met zijn nucleaire dreiging is nu meer en meer het idee. Putin heeft vaak gegokt en gewonnen met bluf maar nu moet de bluf waargemaakt worden en dat lukt blijkbaar minder goed. Ondertussen is alles waar hij tegen is, dichterbij gekomen. Gegokt en verloren heet dat.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

Dreigen met kernwapens zal grote gevolgen hebben, op termijn,vooral ook op gebied van samenwerking maar ik denk dat het nu al lang vast staat dat men het regime van Rusland aan het aanpakken is van binnenuit,iedereen hier zal ook wel weten dat er ook wel slimme mensen zijn in Rusland,die een andere koers willen varen zeker nu men ten pas en ten onpas,ja zelfs op de Nederlandse tv(ambasadeur) komt dreigen met kernwapens tegen gewoon iedereen.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Matt555 schreef:Het zinken van het Russische vlaggenschip Moskva valt bijzonder slecht in Moskou.
Er was nochtans een heel eenvoudige oplossing... blijf WEG uit Oekraine !

Ik moet het eerste voordeel nog zien van hun inval in een souverein land.

"Grappig" is ook wel steeds te lezen/horen dat zij het alleen recht hebben om een land aan te vallen... zodra ze een slag terug krijgen wenen ze als kleine kinderen. Precies of Oekraine is verplicht hen met open armen te ontvangen zonder enige weerstand :roll:

Weet er trouwens nog iemand iets meer over de (staats) vliegtuigen die gisteren plots uit Moskou zijn vertrokken ?
Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1371
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer
Bedankt: 52 keer

Heb niets meer vernomen van die vliegtuigen.
Hoop verder dat er geen kernwapens op dat schip waren. :?

Upd: Admiral Osipov, commander of the Black Sea Fleet was arrested.
https://www.vikendi.net/2022/04/15/brea ... -arrested/
Laatst gewijzigd door Petrikske op 15 apr 2022, 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

DarkV schreef:
Matt555 schreef:"Grappig" is ook wel steeds te lezen/horen dat zij het alleen recht hebben om een land aan te vallen... zodra ze een slag terug krijgen wenen ze als kleine kinderen. Precies of Oekraine is verplicht hen met open armen te ontvangen zonder enige weerstand :roll:
"Ze zijn onze grens overgestoken en hebben dus ons luchtruim geschonden...." Tja, ze zijn ten minste niet met massa's militair materiaal Rusland binnengevallen en hebben er ook geen steden volledig in gort geschoten.

Gelukkig heeft Putin een groot ego want er is al een zeer grote deuk in. :-D

Ondertussen is de B52 die vanmorgen langs de oostblokgrens (Polen <>Roemenië) vloog weer naar Engeland aan het terugkeren.

@Petrikske toch wel volgens sommige bronnen.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1371
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer
Bedankt: 52 keer

Lijkt er inderdaad op dat er toch kernwapens aan boord waren. :|
Benieuwd ook of er overlevers waren want "iedereen is van boord gehaald" daar geloof ik niets van.
De auto's van de matrozen staan blijkbaar nog op de parking, je moet er maar opkomen om daar een foto van te gaan nemen.

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -sank.html
Pengu
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 751
Lid geworden op: 28 sep 2003, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 30 keer

De laatste week is het nieuws omtrent deze oorlog opnieuw alarmerend vind ik. Het opbieden van wreedheden, geweld en dreigementen gaat terug de hoogte in. Die boot promoveren tot duikboot schiet daar duidelijk in het verkeerde keelgat.
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Pengu schreef:Die boot promoveren tot duikboot schiet daar duidelijk in het verkeerde keelgat.
De Mockva is op "speciale onderwater missie" :angel:

Afbeelding

Nieuwe Oekraïense postzegel (uitgegeven voor de Mockva gezonken was)
Bye, Maurice
https://on4bam.com
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

on4bam schreef:Bij "Igor met de pet" moet het toch stilaan beginnen dagen dat er "iets niet klopt" met de officiële berichtgeving. Gisteren had men het over een ongeval op de Moskva waarbij door de ontstane brand munitie ontploft was. Het schip werd weggesleept ter reparatie. Blijkt daarna dat door de "storm" het schip alsnog gezonken is.
Allez, voor de Poetin fans moet het nochtans makkelijk als een overwinning te verkopen zijn:

"Zeg niet: we verliezen een oorlogsschip. Zeg wel: we winnen een duikboot."
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Pengu schreef:De laatste week is het nieuws omtrent deze oorlog opnieuw alarmerend vind ik. Het opbieden van wreedheden, geweld en dreigementen gaat terug de hoogte in. Die boot promoveren tot duikboot schiet daar duidelijk in het verkeerde keelgat.
Tja, als je ruzie gaat zoeken moet je kunnen verdragen dat je ook een pak slaag terug krijgt.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

Dat dreigen met kernwapens maakt ook geen indruk meer.
Laat ons die Oekraïeners maar tot de tanden bewapenen.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Ondertussen brainstormen op de redacties:

Russian warship just f*** itself

Russen gaan de boot in tegen Oekraïne

Laatste signaal van Russisch schip nu bekend:
Blip, blip
Blip, blip
Blup blup bluuuuup

Kernwapens aan boord? Geen probleem, wij hebben ons kernafval toch ook gewoon jarenlang in zee gedumpt. What could possibly go wrong? De kans dat er wat mis gaat is even groot dan dat een militaire dwerg van een Russisch oorlogsbodem de eerste 7 letters schrapt.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Gebruikersavatar
Matt555
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 01 aug 2019, 09:37
Locatie: Thailand
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 10 keer

https://www.independent.co.uk/news/worl ... utin-bLIVE

updated 20 minutes ago

NewsWorldEurope
Ukraine news – live: World War 3 has already started, Russia says after ‘missile strike’ sinks Putin’s Moskva

Ukraine claims it fired missiles at the ship, while Russia says it sunk during a storm

Lamiat Sabin ,Sam Hancock
20 minutes ago

A Russian state TV host has said the reason president Vladimir Putin’s “special operation” in Ukraine is taking so long is because the country has entered World War Three against Nato. :roll:

The remarks from one of Russia’s most prominent television presenters – Olga Skabeyeva – follow a symbolic defeat for Moscow with the sinking of its flagship Black Sea fleet, Moskva.
“Many are saying ‘could it not be done more quickly?’ Everyone wants it to happen more quickly. Everyone would like a conclusive victory,” Ms Skabeyeva told Rossiya 1 viewers, adding: “One can safely call what it has escalated into [is] World War Three. That’s absolutely for sure.”
The 610ft flagship Moskva ship sank on Thursday after it was reportedly hit by missiles. President Volodymyr Zelensky hailed Ukrainians who “showed that Russian warships can sail away, even if it’s to the bottom”, which appears to be a reference to the sinking of the ship. Moscow denies this version of events.
Laatst gewijzigd door Matt555 op 15 apr 2022, 16:18, 1 keer totaal gewijzigd.
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Matt555 schreef:https://www.independent.co.uk/news/worl ... utin-bLIVE
updated 20 minutes ago
Sorry – we can't find that page
Deze wel
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Gebruikersavatar
Matt555
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 01 aug 2019, 09:37
Locatie: Thailand
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 10 keer

on4bam schreef:
Matt555 schreef:https://www.independent.co.uk/news/worl ... utin-bLIVE
updated 20 minutes ago
Sorry – we can't find that page
Deze wel
Is dezelfde pagina ..... maar bij mij op mijn link , misschien omdat ik het vanuit Thailand open ..? (ben geen techneut nerd genoeg om te begrijpen :wink: )

Op andere U.K. news sites zelfde teneur , ze zijn in oorlog met Nato :roll: :wink: ....... wegens een brand aan boord van hun Moskva ?...(hun versie) ... :lol:
Laatst gewijzigd door Matt555 op 15 apr 2022, 16:31, 1 keer totaal gewijzigd.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

't Zijn allemaal gewoon verwijzingen naar die talk show waarin een aantal Russen door het lint gingen omdat ze verliezen bij zeeslag.

Edit: Blijkbaar denken er nog aan hetzelfde :

Afbeelding
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Med
Pro Member
Pro Member
Berichten: 300
Lid geworden op: 20 aug 2017, 22:58
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 9 keer

Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

Een brandje op de Moskva? Komaan...

Je ziet dat de voorkant aan bakboordzijde een enorm gat heeft en de commandotoren totaal in puin, hoeveel bemanningsleden zijn hier nog uit kunnen gered worden?
Moskou is nagenoeg bijna onmiddellijk de dieperik ingegaan :beerchug:

Kijk maar eens op dit filmje vanuit een vliegtuig:

[youtube]G09uzs5B9hU[/youtube]
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

Nice, ze zouden er nog zo'n muziekje van Titanic kunnen opzetten. :lol:
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Gebruikersavatar
Matt555
Pro Member
Pro Member
Berichten: 242
Lid geworden op: 01 aug 2019, 09:37
Locatie: Thailand
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 10 keer

Tja ..... best "van kromme haas gebaren " inzake .... :wink: :lol:
2022-04-15_215509.png
2022-04-15_215509.png (291.82 KiB) 704 keer bekeken
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

timmermc schreef:Een brandje op de Moskva? Komaan...

Je ziet dat de voorkant aan bakboordzijde een enorm gat heeft en de commandotoren totaal in puin, hoeveel bemanningsleden zijn hier nog uit kunnen gered worden?
Moskou is nagenoeg bijna onmiddellijk de dieperik ingegaan :beerchug:

Kijk maar eens op dit filmje vanuit een vliegtuig:

[youtube]G09uzs5B9hU[/youtube]

Dat lijkt niet helemaal op deze

Het zou mij verwonderen dat een vliegtuig dit zo kon filmen. Russen zouden het niet tonen en anderen zouden daar niet zo dicht bij geraken.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Digicafé
Plus Member
Plus Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 11 apr 2022, 11:29
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 12 keer

Duidelijk NIET de Moskva ...
De raketlanceerders aan de zijkanten zouden duidelijk zichtbaar moeten zijn en ... !!! het incident deed zich voor bij NACHT !
Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1371
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer
Bedankt: 52 keer

Zou gaan om target practice op een afgedankt schip dat nadien een koraalrif is geworden.
Niet de Moskva dus, aanval was ook tijdens de nacht.
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Altijd voorzichtig zijn met beelden en meldingen uit oorlogszones. Propaganda komt van overal en het is best om verschillende bronnen te checken + te zien wat (betrouwbare) factcheckers zeggen.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

on4bam schreef:Altijd voorzichtig zijn met beelden en meldingen uit oorlogszones. Propaganda komt van overal en het is best om verschillende bronnen te checken + te zien wat (betrouwbare) factcheckers zeggen.
Het had toch een hoge amusementswaarde.
Feit is: hun bootje is gezonken, en ze zijn er klein van, vandaar dat ze schuimbekkende "patriotten" op TV moeten laten uitroepen dat er vergelding moet komen.
:beerchug:
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
boran_blok
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 874
Lid geworden op: 09 mar 2011, 16:04
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Bedankt: 70 keer

Voor een boot die "per ongeluk" gezonken is. Is toch wel een wreed mentale gymnastiek zenne.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

Mij doet het denken aan een kleuter die bij hoog en bij laag beweert dat het feit dat hij keihard op zijn gezicht gevallen is, niet is omdat hij verloren heeft bij een gevecht, maar omdat hij over zijn eigen schoenveters gevallen is.
Om dan nadien luidkeels om wraak te schreeuwen.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Russia has warned the US that there will be “unpredictable consequences” if Washington keeps arming Ukraine, The Washington Post reported on Friday.
Ik zou meteen antwoorden... als Rusland niet stopt met oorlogje voeren dat er eveneens "unpredicatble consequences" zullen zijn.

Wat een arrogantie heeft dat land eigenlijk wel niet :evil:

Moeten we soms toekijken (eigenlijk doen we dat al) vanaf de zijlijn hoe ze een land afslachten zonder ook maar enige hulp te geven :bang:
Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1371
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer
Bedankt: 52 keer

Net hetzelfde als die herhaalde nucleaire dreiging als Finland en Zweden lid worden van de Navo.
Resultaat, Finland en Zweden hebben nu reeds gezamelijk besloten om lid te worden.
Vind ik toch sterk, het momentum pakken noemen ze dat.
Al zal Finland wel veel defensief materiaal aan die lange grens moeten neerpoten.

@boulder: Wat me al verschillende keren is opgevallen is het feit dat je naar zo'n freakshow kijkt op de Russische TV
dan valt het me steeds op dat er daar mensen zitten waarbij je als het ware de angst in de ogen ziet, zo van "ik wil hier liever niet zijn".
Ik heb het nu niet over die raaskallende idioten maar al die andere mensen die er dan naast staan.

Moet leuk leven zijn daar in dat Rusland, tjonge jonge..
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

Petrikske schreef:@boulder: Wat me al verschillende keren is opgevallen is het feit dat je naar zo'n freakshow kijkt op de Russische TV
dan valt het me steeds op dat er daar mensen zitten waarbij je als het ware de angst in de ogen ziet, zo van "ik wil hier liever niet zijn".
Ik heb het nu niet over die raaskallende idioten maar al die andere mensen die er dan naast staan.

Moet leuk leven zijn daar in dat Rusland, tjonge jonge..
Ja, als je daar woont :

* zie je klaar, en houd je je koest, uit schrik om opgepakt te worden
of
* zie je klaar, protesteer je en word je opgepakt
of
* zie je klaar, en vlucht je het land uit
of
* zie je niet klaar, en dan geloof je het schrikbeeld dat Rusland aangevallen wordt door de boze buitenwereld, en geloof je werkelijk dat Oekraïne een nazistisch regime is.
Dan ben je rijp om elk verhaaltje van Poetin te slikken.

Maar zelfs bij zij die niet klaar zien, moet er toch af en toe een belletje gaan rinkelen bij de vele tegenstrijdigheden.

Nieuwspaal, een site met satirisch nieuws is ook weer schitterend : https://nieuwspaal.nl/rusland-dood-van- ... n-ongeluk/
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

boulder schreef:Nieuwspaal, een site met satirisch nieuws is ook weer schitterend : https://nieuwspaal.nl/rusland-dood-van- ... n-ongeluk/
:lol: :lol: :lol:
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Allez, efkes een afkoelperiode voor mezelf gehad, maar als ik het forum bekijk... Petrol valt bijna evenveel als naam als Poetin.
1207 schreef: Kun je zo iemand argumentatief overtuigen dat je voor een ruzie niet persé met 2 moet zijn of waarom al die argumenten van petrol toch gewoon drogredenen zijn dan heeft dit zin.
Argumentief? Laat me niet lachen 1207...
Zo iemand is wat men noemt iemand met een mening die niet in de mainstream thuis hoort. Wat niet wil zeggen dat die mening meer of minder 'fout' is.
cadsite schreef: Kunnen we dan ook aanvaarden dat een verdedigende partij eerder het voordeel van de twijfel krijgt ten opzichte van de aanvallende partij?
Maar ge zijt de verkeerde partijen aan het beoordelen. Oekraïne is een speelbal, weet je nog? Oekraïne heeft plots een enorme slagkracht terug, het kan zelfs koninginnen van de Russische vloot kelderen. Tot voor 2015 was het Oekraïens leger amper 6000 man sterk. In 7 jaar tijd zijn de strijdkrachten meer dan vertienvoudigd, nog niet te spreken over het wapentuig dat sindsdien in Oekraïne is geïnstalleerd. Verdedigende partij?

Ja, Rusland is de agressor. Uiteraard.
DarkV schreef: Petrol is gewoon een knalrode rakker die Putin tot in de grond zal blijven verdedigen en alle andere partijen zal blijven beschuldigen van agressie, uitlokking, ... Het heeft dan ook totaal geen zin hem te overtuigen met feiten, hij zal het toch steeds blijven draaien.

Laat hem dus gewoon z'n zak chips opeten... de rest is verloren moeite. Wat baat kaars en bril als...
Als knalrode rakker zal ik nooit een Poetin verdedigen want hij is de belichaming van een imperialistische zak die het kapitalisme met veel liefde heeft omarmd. Ik zal er nog een zal chips op eten. En euh, overtuigen met 'feiten' in een oorlog? Ge weet toch dat het eerste slachtoffer nog steeds en altijd de 'waarheid' is? Wat dat ook mag zijn.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

petrol242 schreef:Tot voor 2015 was het Oekraïens leger amper 6000 man sterk. In 7 jaar tijd zijn de strijdkrachten meer dan vertienvoudigd, nog niet te spreken over het wapentuig dat sindsdien in Oekraïne is geïnstalleerd. Verdedigende partij?
En weer kan je het niet nalaten dat vingertje op te steken naar Oekraine... waarvan in die periode een deel is geannexeerd door Rusland :!:
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Ja, ook Rusland heeft zonder veel moeite de Krim geannexeerd. Je bevestigt eigenlijk mijn stelling, bedankt daar voor. Oekraïne is de speelbal, hoe dikwijls moet ik dat nog verduidelijken?
Ik heb het dus over buitenlandse invloeden en niet alleen van Rusland. Dus mijn vingertje gaat niet richting Oekraïne. Niet als land en ook niet als bevolking. Hoe verklaar je de militaire versterking sinds 2015?
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

petrol242 schreef:Hoe verklaar je de militaire versterking sinds 2015?
Als een deel van je land geannexeerd wordt... vind je het dan niet logisch dat je je militaire mogelijkheden gaat versterken ?

En haal nu dat vingertje wederom maar eens boven om te zeggen dat het de schuld van de US en Europa is, en het normaal is dat Rusland hierop reageerde... dan zijn we rond met je betoog.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

DarkV schreef:Als een deel van je land geannexeerd wordt... vind je het dan niet logisch dat je je militaire mogelijkheden gaat versterken ?
Je land? Wie zijn land?

Is er in de Krim onenigheid of oorlog geweest?

Ga je daar ook militair versterken en den boel op poken? Be my guest.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

petrol242 schreef:Allez...
Zo iemand is wat men noemt iemand met een mening die niet in de mainstream thuis hoort. Wat niet wil zeggen dat die mening meer of minder 'fout' is.
[
Maar wat is jouw mening

Jij wil dat de oorlog stopt, zoals iedereen
Veel opties zijn er niet

- Gehele capitulatie van oekraine, hierbij reken ik ook het opgeven van territorium zonder reden
Toegeven aan moskou en van oekraine een dictatuur maken is poetins natte droom
Eis je dat de militaire steun aan oekraine stopt, om direct bloedvergieten te stoppen, dan is dit de enige logische consequentie
Dan zit er volgend jaar simpelweg een lokale loekasjenko of kadyrov.

- Rusland verslaan
Onderhandelen met rusland en toegeven aan de agressor heeft geen zin wegens onbetrouwbaar, dan heb je binnen 10j hetzelfde voor.
Dan komt er weer een russisch eisenpakket, dat ze opnieuw met geweld zullen afdwingen.
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”