Nieuwsberichten

Forum voor ondersteuning van ideeën en brainstorms.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

In een ver verleden hadden we Joomla! als 'homepage'-systeem en nieuwsberichten waren postst in dat systeem. De Joomla!-kant had niet iedereen toegang tot en we hadden enkele vaste "nieuwsposters". Het archief daarvan staat nog altijd achter de "Nieuws archief"-knop bovenaan.
Een tijdje hebben we ook iets dat "River of news" heette, wat eigenlijk een soort aggregator van specifieke RSS-feeds was

Momenteel hebben we enkele fora die "Nieuws"-gerelateerd zijn, maar die worden vooral gebruikt om nieuws dat zich elders bevindt aan te kondigen. Met de meest chaotische layout ook kan je dat bovenaan ook bij de knop "Nieuws" zien.

Hoe zou "Userbase nieuws 4.0" er uit kunnen zien volgens jullie? Actief nieuws gaan hunten lijkt me voer voor journalisten (en tenzij iemand nu z'n vinger opsteekt hebben we die niet in huis :-)). Dus we vallen dan eigenlijk terug nieuwsberichten van andere sites hier 'aankondigen'. Moet zoiets een apart systeem worden (beetje zoals Tweakers "Tip de redactie"), of hoe zou er dat kunnen uitzien volgens jullie?
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

In een ideale wereld zou ik een samenwerking maken met Tweakers waarbij Userbase toestemming heeft om nieuwsberichten over Belgische topics op te sturen aan Tweakers en deze gemakkelijk gevalideerd worden door Tweakers, en waarbij tweakers dan in het nieuwsbericht een link zet naar ons forumtopic.

Concreet zou dat dan een knopje zijn bij een forumtopic "maak hier een tweakersbericht van" dat je leidt naar een formulier om de tekst van het forumbericht te bewerken, van een titel te voorzien en op te sturen, eerst naar de cerw ter validatie en dan automatisch naar tweakers ter finale validatie.

De reden is simpel: UB zijn core business is het forum, tweakers zijn core business is nieuws (en haar eigen forum maar dat minder focust op de Belgische IT-community). UB nieuws zal op zich weinig meerwaarde creëren, maar kan wel bijdragen aan tweakers en vice-versa. Telkens UB werd gequote in tweakers nieuws was er een enorme instroom van views.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 67 keer

Tweakers is DPG = commercieel bedrijf <-> UB
Tweakers ziet dus graag trafiek komen maar heeft er natuurlijk alle baat bij om die bezoekers op hun forum blijven om het nieuws te bespreken.
didi79
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 25 jun 2007, 17:19
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 98 keer

R2D2 schreef:Tweakers is DPG = commercieel bedrijf <-> UB
Tweakers ziet dus graag trafiek komen maar heeft er natuurlijk alle baat bij om die bezoekers op hun forum blijven om het nieuws te bespreken.
Ik lees ook dagelijks tweakers. Maar als je ziet hoeveel ze aan het veranderen zijn om abonees te werven, zie je dat het inderdaad recht tegenover de openheid van UB staat.
Bovendien zijn er al tal van andere sites die nieuws aanbieden.
Voor mij hoeft nieuws op UB niet. Het heeft voor de community gewoon weinig meerwaarde als je zelf geen content creëert. Maar dan heb je een redactie nodig ...
De forum topics bevatten vaak al genoeg relevant nieuws (of een link om over een bepaald nieuwsitem een discussie te starten.
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Die nieuwssectie mag gerust een gewone selectie door de community met de mods een veto, en als je genoeg pluspunten krijgt op je post kan die op de frontpage gepost worden. Meer moet dat toch niet zijn, we zijn een community, geen algemene website met saai nieuws. Gebruik die troef en zet de community aan het werk :-)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Plaats reactie

Terug naar “Userbase 4.0”