Lunchtijd voor onze Melkweg

Wil je gewoon eens testen of je klaar bent om te posten? Doe dit dan hier.
Plaats reactie
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

Ons Melkwegstelsel is aan een lekker hapje bezig, zo heeft de Volkssterrenwacht Mira bekendgemaakt. Recente beelden en analyses van een breed onderzoeksveld tonen aan dat ons eigen sterrenstelsel op dit moment één van zijn meest naaste buren aan het verslinden is.

Die onfortuinlijke buur, het Sagittarius Dwergsterrenstelsel, geldt als een deel van de grote Sagittarius Tidal Stream, een ijle, losse structuur van sterren, gas en mogelijk donkere materie die verstrikt geraakt is in de Melkwegschijf. Het Sagittarius Dwergsterrenstelsel is één van de recentst ondekte stelsels van de Lokale Groep. Zij werd in 1994 waargenomen en erkend als onze meest nabije buur, dichterbij dan de Grote Magellaanse Wolk die tot voorheen die eer genoot.

Vorsers vermoeden dat die Sagittarius Dwerg ooit door de Melkwegschijf werd getrokken door gravitationele krachten van zijn grotere Buur, onze Melkweg, zeer dicht bij de huidige locatie van onze Zon. Een belangrijke, daaruit resulterende, conclusie is dat sterrenstelsels een massa brokken en vezels van zowel duistere als donkere materie bevatten, aldus de Grimbergse sterrenwacht.

Bron: HBVL
Plaats reactie

Terug naar “Test”