RealDSL en Versatel toegevoegd aan speedtest

Hebt u vragen of opmerkingen over de speedtest? Deze kan u hier plaatsen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

<img src="http://www.userbase.be/images/speedtestlogo_small.gif" align="right">Forummers, testertjes,

Ik heb net bij wijze van nood-ingreep de speedtest aangepast zodat deze ook Versatel en RealDSL herkent.
Ik heb de reeds gedane tests allemaal manueel goedgekeurd en staan nu dus ook in de laatste 40 tests en in de weekly provider overview.

In 1 weg heb ik uit dat overzicht een aantal providers weggehaald waarvan we geen resultaten meer hadden (waaronder Adsl2Fit).

Kan iemand met die providers me bevestigen dat het werkt?
Een sidenote voor de Versatellers: soms hebben jullie een IP-adres zonder PTR-record. Als dat niet het geval is zal de speedtest jullie nog steeds niet herkennen. Eens opnieuw verbinden kan dan de oplossing zijn.

De overige plots heb ik nog niet aangepast aan deze providers.
Gebruikersavatar
alfadude
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 770
Lid geworden op: 22 nov 2002, 15:16
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 7 keer

Ik kan bevestigen dat hij voor realdsl goed werkt. :-D :eek: :-D
MaRtO
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1250
Lid geworden op: 26 nov 2003, 20:33
Locatie: BE

Kan het zijn dat SurfADSL er nog steed niet in zit?
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

Ik zal versatel nog eens proberen als ik thuis ben. :-)
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 mar 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

die speedtest herkent u op basis van hostname ? wat met geek dsl'ers met vast ip en eigen reverse ? :)
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

Tot nu toe stelde dat probleem zich niet, maar er zal zeker naar gekekn worden (ik dacht zelfs dat dat aanwezig was) in de volgende speedtest.
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1182
Lid geworden op: 14 jan 2004, 07:44
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 12 keer

Bij mij werkt het idd niet ... hoe kan ik zien of ik een PTR record heb??

"We were not able to detect your provider.
This means your speed test results won't be marked as trusted in our database."

http://www.adslbox.be speed test results:
- Download speed : 959 kbit/s or 120 kbyte/s
- Upload speed : 154 kbit/s or 19 kbyte/s
Fri Apr 15 2005 at 09:15:34 UTC+0200
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

PTR-record is gewoon uw reverse dns. Gewoon 'nslookup <IP-adres>' doen in een opdrachtenprompt.

Cheers
Afbeelding
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Kunnen jullie TN niet splitsen in EN en EN+ ... die laatste kan je herkennen aan het feit dat hij meer dan 192 Kbit/s upload heeft.
Gebruikersavatar
spacekiek
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1182
Lid geworden op: 14 jan 2004, 07:44
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 12 keer

r2504 schreef:Kunnen jullie TN niet splitsen in EN en EN+ ... die laatste kan je herkennen aan het feit dat hij meer dan 192 Kbit/s upload heeft.


En als je nu een TN EN+ hebt met een slechte upload :-)
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

spacekiek schreef:En als je nu een TN EN+ hebt met een slechte upload :-)


Tja, diezelfde redenering gaat nu ook op voor de 8 Mbit ADSL opsplitsing... dan moet je die er ook uithalen. Beste is natuurlijk nog altijd de gebruiker vragen welk type verbinding hij heeft (al kan men daar ook foutief op antwoorden).
BMaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 891
Lid geworden op: 01 apr 2005, 16:46
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 40 keer

r2504 schreef:Beste is natuurlijk nog altijd de gebruiker vragen welk type verbinding hij heeft (al kan men daar ook foutief op antwoorden).


Vwalla, lijkt mij ook. Het is volgens mij onmogelijk om het abonnement automatisch goed te "gokken".
talpie

Ik hoop dat die eerste versatel metingen niet representatief zijn ...
24 kbyte/s down :?
... dat belooft (k heb net een versatel always adsl aangevraagd)


btw: 2430 metingen is dan weer héél veel (kan dat?)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Versatel is er ook wel al meer dan een jaar eh.
En dat is natuurlijk zonder onderscheid te maken tussen Always en Always More ...
Gebruikersavatar
metal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 767
Lid geworden op: 03 aug 2003, 12:44
Locatie: mol
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 8 keer

Versatel werkt hiere ook niet. hij blijft zeggen da hem da nie herkent
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Uw ip resolved dan ook niet.

Maar ik ben aan een oplossing aan het werken, maar da's nog niet voor morgen ;)
KK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 02 okt 2004, 04:38

Ik heb bijna nooit een werkende reverse DNS bij versatel 8)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Ah ja, de mensen die eigen PTR-record hebben bij RealDSL worden ook niet opgenomen in de huidige speedtest ... dus ben ik bezig met een ander systeempje, niet gebaseerd op reverse DNS.
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 mar 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

als je nu eens de ip ranges in een db steekt en op basis van ip een match doet ?
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

ditCh schreef:als je nu eens de ip ranges in een db steekt en op basis van ip een match doet ?
meon schreef:dus ben ik bezig met een ander systeempje, niet gebaseerd op reverse DNS.

ladies & gents, we got a winner!
Ik heb nu dit er in staan voor RealDSL, klopt dat?

Code: Selecteer alles

RealDSL (RealROOT ADSL) 83.217.64.0 83.217.95.255 
KK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 02 okt 2004, 04:38

ftp://ftp.ripe.net/pub/stats/ripencc/me ... oclist.txt

Lijst met ipranges van de meeste Europese providers :)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Hm, ik was maar een voor een query's op ripe aant loslaten ...
Nu moet dit nog een beetje importeerbaar gemaakt worden ...
ViK

Kunt U mij zeggen waarop de volgorde waarop de providers in deze test worden weergegeven is gebaseerd. Het is blijkbaar kabelproviders eerst en daarna ADSL, maar daarna ? Toch zeker niet alfabetisch ... en blijkbaar ook niet volgens behaalde snelheid, twee criteria die toch wat neutraler zouden zijn.
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Op volgorde dat ze in de code voorkomen (zijnde: in de volgorde dat ze zijn toegevoegd).
Willekeurig met andere woorden.
ViK

Bedankt voor de uitleg, maar indien ik ADSLbox zou heten, koos ik toch voor een andere willekeur :P
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

ViK schreef:Bedankt voor de uitleg, maar indien ik ADSLbox zou heten, koos ik toch voor een andere willekeur :P

Daarom dat het nu eigenlijk de "userbase speedtest" heet ;)
adslbox is historisch en behouden wegens herkenbaarheid.
Plaats reactie

Terug naar “Speedtest”