Test: Geheugenkaartjes overleven klappen

Wil je gewoon eens testen of je klaar bent om te posten? Doe dit dan hier.
Plaats reactie
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

Hobbyfotografen die hun herinneringen vastleggen met behulp van digitale camera's hoeven niet bang te zijn dat hun plaatjes gemakkelijk verloren gaan. De geheugenkaartjes in de meeste camera's zijn nagenoeg onverwoestbaar, zo blijkt uit Brits onderzoek.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_digi_olympus_jpg_91701g.jpg" align="left"> Met een digitale camera gemaakte foto's zijn vrij veilig.
Het tijdschrift Digital Camera Magazine stelde vijf verschillende geheugenkaarten (Compactflash, Memory Stick, xD, Smartmedia en Secure Digital) flink op de proef. Zo werden de kaartjes onder meer gekookt, vertrapt, overreden, gewassen en ondergedompeld in cola en koffie.

De opgeslagen informatie ging daarbij telkens niet verloren. Zelfs de dunnere, meer fragiele kaartjes hielden zich goed. Slechts de twee finale tests werden in de meeste gevallen niet doorstaan. Hierbij kregen de kaartjes een klap met een moker en werden ze aan een boom gespijkerd. Maar zelfs hierna konden de foto's vanaf het xD- en het Smartmedia-kaartje worden teruggehaald.

"We wisten dat geheugenkaartjes tegen een stootje konden, maar we hadden geen idee dat ze zo stevig zouden zijn", vertelt Geoff Harris, redacteur van Digital Camera Shopper tegenover de website van de BBC. Volgens Harris is het niettemin aan te bevelen om een backup van digitale foto's te maken. De kans bestaat namelijk altijd dat de gebruiker de foto's per ongeluk van het kaartje wist.

Bron: bbc.co.uk
Akira
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1386
Lid geworden op: 10 jan 2004, 13:30

spock : Met een digitale camera gemaakte foto's zijn vrij veilig.
Met een digitale camera gemaakte foto's zijn vrij veilig.

met 1 keer weten we het ook wel ;)
de pispaal <<
Gebruikersavatar
bke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1008
Lid geworden op: 22 apr 2004, 20:41
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 6 keer

Hihi Spock, als je het 1 keer zegt weten we het ook wel hoor :-) Wel leuk om te weten dat die kaartjes zo sterk zijn! :-D
Ares: (CPU) AMD Ryzen 1800x (RAM) 16GB DDR4 (HDD) Samsung Spinpoint F1 1TB (SSD) Samsung 970 EVO 250 GB (VGA) NVidia GeForce 1050 Ti 4GB (OS) Windows 10 Pro
Apollo: (CPU) AMD FX 8300 (RAM) 8GB DDR3 (HDD) Samsung Spinpoint F1 1TB (SSD) Samsung 850 EVO 256GB (VGA) AMD Radeon HD 5850 (OS) Windows 10 Pro
Djorre
Plus Member
Plus Member
Berichten: 222
Lid geworden op: 16 feb 2004, 08:06
Locatie: Ronse

Ik denk dat jullie het niet door hebben ... hij wou gewoon zeggen dat die kaartjes dubbel zo sterk zijn ..... jees :lol:
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

:-D Hoe dat ge het weet :wink:
Plaats reactie

Terug naar “Test”