Intel-baas verklaart web heilig

Voor de gamers. Hier kan je met al je opmerkingen, vragen, problemen terecht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

[url=http://upload.userbase.be/upload/080109_intel.jpg]
<img src="http://upload.userbase.be/upload/080109_intel_kl.jpg" align="left" border="0" width="120" height="99"> [/url]Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas orakelt Intel-baas Paul Otellini over een wereld waarin iedereen overal en altijd online is dankzij de gadgets die hij bij zich heeft. En Intel gaat de chips produceren die dat mogelijk maken. Hij presenteert een nieuwe ultrazuinige processor en een 'systeem-op-een-chip' voor extreem kleine zakcomputers. "We zijn aangekomen bij de grootste kans om consumentenelektronica en entertainment opnieuw vorm te geven sinds de televisie werd geïntroduceerd," vertelt Otellini tijdens zijn verblijf op een van de hoofdpodia van het CES-circus.


Hij ziet het web met al zijn vertakkingen steeds beter in staat om consumenten het leven makkelijker te maken. "In toenemende mate komen computertoepassingen en communicatie tot elkaar, waardoor een nieuw niveau wordt toegevoegd aan de mogelijkheden en intelligentie van de internetervaring", vindt hij. "Het persoonlijke internet van morgen bedient je, en levert gewenste informatie wanneer je wilt en hoe je wilt, waar je ook bent."

Canmore
Otellini ziet het web vanaf nu als het medium dat cd's, camera's en andere populaire technologieën zal laten uitsterven. Tijdens zijn speech presenteert hij een aantal producten en chips die daarvoor moeten zorgen. Canmore, de codenaam voor een processor die hij een 'systeem-op-een-chip' noemt, moet televisies, mediaspelers en settopboxen direct toegang tot het internet geven, waarmee de nieuwkomer een directe bedreiging is voor personal computers. Otellini ziet televisies het web in de huiskamer brengen zonder te hoeven leunen op beperkende producten als Windows Media Centre of de digitale videorecorder van Tivo.

Omdat de chip in staat is om mediasignalen van hoge kwaliteit door te geven - Canmore kan 1080p video met 7.1 surroundgeluid aan - is de aansluiting met high definition direct gemaakt. Canmore komt pas half 2008 op de markt, maar Otellini heeft meer wapens meegenomen die zijn toekomstvisie werkelijkheid moeten maken. De superzuinige 45 nm Silverthorne-processor moet de batterijduur van mini-pc's als de Asus Eee PC drastisch verlengen en andere ultra mobile personal computers (UMPC) de benodigde zet in de rug geven. De processor hoort bij een nieuw platform dat speciaal in elkaar is gestoken voor alles wat mobiel is.


Bron: ZDNet.be van 9/1/2008

[P2]
Plaats reactie

Terug naar “Games”